Antena 3 Actualitate Băsescu i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui interimar Antonescu. Vezi pe ce temă

Băsescu i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui interimar Antonescu. Vezi pe ce temă

13 Iul 2012   •   16:23
Băsescu i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui interimar Antonescu. Vezi pe ce temă
Sursa foto: Foto: Antena 3

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a trimis, vineri, o scrisoare deschisă preşedintelui interimar Crin Antonescu. Băsescu cere lămuriri cu privire la referendum.

Băsescu nu i-a scris doar preşedintelui interimar, ci şi premierului şi şefilor celor două Camere ale Parlamentului, cerându-le să clarifice "imediat" regulile după care se va desfăşura refrendumul din 29 iulie.

"În momentul de faţă există neconcordanţe între legislaţia privind organizarea referendumului din 29 iulie 2012, decizii ale Curţii Constituţionale a României şi hotărârea Parlamentului de suspendare a Preşedintelui României. Vă solicit să clarificaţi imediat regulile după care se va desfăşura scrutinul din data de 29 iulie 2012. Este vorba, în primul rând, despre regulile de validare a referendumului, numărul şi locul de amplasare a secţiilor de votare din ţară şi din străinătate, formula de reprezentare în comisiile din secţiile de votare şi durata efectivă a votării", afirmă Băsescu într-o scrisoare deschisă transmisă vineri lui Crin Antonescu, Victor Ponta şi Valeriu Zgonea, scrie Mediafax.

Totodată, preşedintele suspendat subliniază că "absenţa acestor clarificări în cel mai scurt timp cu putinţă este profund nedemocratică pentru că induce confuzii majore în rândul cetăţenilor români cu drept de vot".
   
Pe de altă parte, Băsescu adaugă că în condiţiile în care campania pentru referendum a început la 6 iulie, este corect să nu fie modificate regulile fixate deja, precum data şi numărul de alegători din listele electorale folosite şi în alegerile locale din 10 iunie.
   
"De asemenea, consider corect să menţineţi numărul secţiilor de votare din străinătate utilizate la alegeriile prezidenţiale din anul 2009", afirmă Băsescu.
   
El încheie scrisoarea adresând rugămintea să fie luate "toate măsurile necesare ca referendumul să se desfăşoare în spiritul corectitudinii faţă de practicile Uniunii Europene şi a deplinului respect în raport cu Constituţia României şi legile ţării".
   
Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, marţi, iar Camera Deputaţilor se va reuni miercuri, pentru a decide în legătură cu legislaţia privind referendumul.
   


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close