Antena 3 CNN Actualitate Băsescu i-a vizitat pe militarii români din Afganistan: "Aveţi misiunea de a proteja lumea civilizată de terorism"

Băsescu i-a vizitat pe militarii români din Afganistan: "Aveţi misiunea de a proteja lumea civilizată de terorism"

Băsescu i-a vizitat pe militarii români din Afganistan: "Aveţi misiunea de a proteja lumea civilizată de terorism"
04 Mar 2010   •   08:11

Presedintele Traian Băsescu a ajuns, joi dimineaţă, în Afganistan, unde s-a întâlnit cu trupele româneşti dislocate în această ţară. Şeful statului a plecat direct din Kazahstan, unde a efectuat o vizită de două zile. El a fost însoţit de ministrul Apărării, Gabriel Oprea şi de Şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin.

Pe aeroportul din Kandahar, Traian Băsescu a fost întâmpinat de comandantul trupelor NATO aflate în Afganistan, generalul Stanley McCristal şi de către generalul britanic Nick Carter. Şeful statului român a discutat cu aceştia timp de aproximativ 20 de minute.

Traian Băsescu le-a transmis militarilor români că au misiunea de a proteja lumea civilizată de terorism.

"Sunt alături de voi pentru că orice şef de stat are obligaţia să-şi arate respectul faţă de militarii aflaţi în misiuni nu numai prin declaraţii, dar şi prin a fi alături de ei ori de câte ori are ocazia", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

"Aveţi misiunea de a proteja lumea civilizată de terorism", le-a mai spus Băsescu militarilor.

Preşedintele român a mai declarat că speră ca în acest al doilea mandat al său la şefia statului misiunea românilor în Afganistan să se încheie.

"Îmi doresc mult ca în timpul mandatului al doilea să se întâmple ceea ce s-a întâmplat, în primul mandat al meu, în Irak, militarii noştri să declare misiune îndeplinită", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a profitat de ocazie pentru a le împărţi mărţişoare femeilor din Batalionul 33 Curtea de Argeş aflat în Afganistan. În plus, el a decorat unitatea cu Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler.

Vizita preşedintelui este considerată una de ridicare a moralului trupelor româneşti, mai ales după incidentele de la începutul anului. Pe 23 februarie, sergentul major Florin Bădiceanu a murit, iar fruntaşul Marian Zamfir a fost rănit în misiune.

În Afganistan sunt peste o mie de militari români, preponderent în provinciile Zabul şi Kandahar.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: vizita
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close