Antena 3 Actualitate Băsescu îi răspunde politicianului german care-i ataca pe români: "E o campanie incorectă!" (VIDEO)

Băsescu îi răspunde politicianului german care-i ataca pe români: "E o campanie incorectă!" (VIDEO)

08 Sep 2009   •   14:28
Băsescu îi răspunde politicianului german care-i ataca pe români: "E o campanie incorectă!" (VIDEO)
Sursa foto: basescu

Cu ocazia lansării primului autoturism Ford, produs la Craiova, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să ia apărarea muncitorilor români, criticaţi în urmă cu puţin timp de un politician german. Jürgen Rüttgers, prim ministrul creştin-democrat al landului Renania de Nord - Westfalia, afirma în luna august că muncitorii români vin şi pleacă de la muncă atunci când vor şi ?habar nu au ce fac?.

Afirmaţiile politicianului, aflat în campanie electorală, au fostr preuate recent de publicaţia germană Spiegel. ?Spre deosebire de angajaţii din Bazinul Ruhr, cei din România nu vin dimineaţa la ora şapte la schimbul întâi şi nu rămân până la sfârşitul programului - ci vin şi pleacă după cum au chef şi n-au habar ce fac" ar fi spus Rüttgers.

Fără a-l numi pe politicianul german, preşedintele Băsescu a catalogat aceste afirmaţii ca făcând parte dintr-o campanie incorectă. ?Ştiu că într-o ţară occidentală prietenă nouă, politicienii, aflaţi în campanie electorală, fac afirmaţii despre calitatea muncitorilor români. Ca şef al statului, aş vrea să răspund aici acestei campanii incorecte. Dacă vor să drămuiască corect muncitorii români, să privească la succeul extraordinar pe care un alt producător de automobile îl are în România? a spus preşedintele amintind astfel de parteneriatul Dacia-Renault.

Traian Băsescu le răspunde politicienilor germani


Declaraţiile lui Jürgen Rüttgers, din campanie electorală, survin în urma mutării fabricii Nokia de la Bochum la Cluj, în anul 2008. Această decizie a stârnit la vremea respectivă ample proteste de stradă în Germania.

Declaraţiile lui Jürgen Rüttgers

"Spre deosebire de angajaţii din Bazinul Ruhr, cei din România nu vin dimineaţa la ora şapte la schimbul întâi şi nu rămân până la sfârşitul programului - ci vin şi pleacă după cum au chef şi n-au habar ce fac." (Jürgen Rüttgers)

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close