Antena 3 Actualitate Băsescu îi transmite condoleanţe lui Hollande, după atacul asupra ambasadei din Tripoli

Băsescu îi transmite condoleanţe lui Hollande, după atacul asupra ambasadei din Tripoli

23 Apr 2013   •   20:53
Băsescu îi transmite condoleanţe lui Hollande, după atacul asupra ambasadei din Tripoli

Preşedintele Traian Băsescu a transmis omologului francez, François Hollande, un mesaj de condoleanţe după atacul terorist care a avut loc asupra Ambasadei Franţei din Tripoli, în care condamnă "aceste acte de violenţă" şi afirmă angajamentul României în lupta împotriva terorismului.
   
Preşedinţia informează, într-un comunicat remis Mediafax, marţi seară, că preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe preşedintelui Republicii Franceze, François Hollande.
   
"Domnule Preşedinte, am primit, cu indignare, vestea atacului terorist care a avut loc asupra Ambasadei Republicii Franceze din Tripoli. În calitate de şef al statului român condamn aceste acte de violenţă îndreptate nu doar împotriva unor oameni nevinovaţi, ci, mai ales, împotriva libertăţii şi a democraţiei, valori pe care Franţa le reprezintă şi le promovează în întreaga lume. Totodată, doresc să îmi exprim convingerea că Franţa şi România, dezvoltând relaţiile de parteneriat strategic aprofundat, vor continua să apere valorile democraţiei şi ale libertăţii într-o lume marcată de violenţă. Vă rog să primiţi, stimate domnule Preşedinte, asigurarea angajamentului României de a rămâne un prieten al Franţei şi de a acţiona ca un partener statornic în lupta împotriva terorismului. Cu solidaritate, Traian Băsescu, Preşedintele României", se arată în mesajul preşedintelui Băsescu.
   
Un atentat cu maşină-capcană a vizat marţi ambasada Franţei din Tripoli, iar doi agenţi de securitate francezi au fost răniţi, unul fiind în stare gravă.
   
Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a condamnat, marţi, atentatul care a vizat ambasada Franţei din Tripoli, catalogându-l drept "un act laş şi odios" şi dând asigurări că Guvernul libian a promis capturarea şi pedepsirea celor responsabili.
     
    

×
Subiecte în articol: francois hollande atac terorist

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close