Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: În Harghita şi Covasna dezvoltarea economică este slabă din cauza naţionalismului

Băsescu: În Harghita şi Covasna dezvoltarea economică este slabă din cauza naţionalismului

Băsescu: În Harghita şi Covasna dezvoltarea economică este slabă din cauza naţionalismului
Sursa foto: Foto: Mediafax
18 Aug 2012   •   19:53

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, afirmă că în Harghita şi Covasna "dezvoltarea economică este slabă", întrucât "aici unii au promovat ideea să vină numai investitori unguri, alţii au spus să vină numai investitori români", rezultatul fiind că au venit "firme cu potenţial foarte redus".
   
"Cred că bătălia aici trebuie să fie în primul rând pentru dezvoltare, pentru că asta îi afectează şi pe unguri şi pe români. Sigur că s-au făcut progrese în dezvoltarea zonei şi asta a fost una din priorităţile pe care cabinetele anterioare le-au avut, însă Covasna şi Harghita vor fi bine ancorate în realităţile româneşti atunci când vor fi tratate ca zone care trebuie să fie sprijinite pentru crearea locurilor de muncă, pentru creare de facilităţi culturale, educaţionale, de cel mai înalt nivel. Trebuie să recunoaştem că în cele două judeţe dezvoltarea economică este slabă", a declarat, sâmbătă, la Izvoru Mureşului, Traian Băsescu, citat de Mediafax. În opinia preşedintelui suspendat, acest lucru se datorează "naţionalismului".
  
Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a fost rugat de jurnalişti să transmită un mesaj românilor din Harghita şi Covasna, în condiţiile în care ar fi existat semnale că aceştia s-ar fi simţit abandonaţi întrucât el a transmis un mesaj maghiarilor din zonă.
   
"Eu, dacă am vrut să mă adresez minoritarilor unguri, m-am adresat pentru că eram într-o zonă în care ei sunt majoritari. Românii nu au de ce să se simtă frustraţi în raport cu un preşedinte cetăţean român, de naţionalitate română, creştin şi ortodox. Întotdeauna ai grijă de minoritari şi asta trebuie să facem noi, toţi politicienii, trebuie să îi facem pe minoritari să vadă că avem aceeaşi încredere ca şi în conaţionalii noştri", a afirmat Traian Băsescu.
   
Întrebat dacă politicienii nu ar trebui să aibă grijă şi de românii din cele două judeţe, Traian Băsescu a spus: "Păi vi s-a părut că n-au?".
   
Traian Băsescu a petrecut, sâmbătă, mai multe ore la Mănăstirea "Adormirea Maicii Donmnului " de la Izvoru Mureşului şi s-a declarat plăcut impresionat de ceea ce a văzut.
   


×
Subiecte în articol: Harghita Covasna
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close