Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, întrebare-cheie pentru DNA și SRI: ”Codruţa, Florin, ştiţi voi ceva despre acest mister?”

Băsescu, întrebare-cheie pentru DNA și SRI: ”Codruţa, Florin, ştiţi voi ceva despre acest mister?”

Băsescu, întrebare-cheie pentru DNA și SRI: ”Codruţa, Florin, ştiţi voi ceva despre acest mister?”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    26 Sep 2016   •   16:14

Fostul președinte Traian Băsescu lansează o întrebare-cheie pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și pentru prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, în legătură cu dosarul fratelui său, Mircea Băsescu.

Nu mai înţeleg nimic!
Fratele meu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanţa la patru ani de închisoare pentru că ar fi primit 250.000 EURO de la familia Anghel, pentru ca Bercea Mondial să fie anchetat şi judecat în stare de libertate şi, apoi, achitat de Tribunalul Olt. Fratele meu este identificat ca singur traficant de influenţă în favoarea lui Bercea Mondial. Mircea susţine că nu a primit aceşti bani şi că nu cunoştea nici un judecător de la Slatina sau Craiova.

Astăzi (duminică - n.r.), fosta preşedintă a Tribunalului Olt a fost condamnată la 8 ani de închisoare pentru că a primit mită 200.000 Euro pentru a-l pune în libertate din arest preventiv şi a-l achita pe Bercea Mondial. Culmea Justiţiei este faptul că fratele meu, Mircea Băsescu, nu figurează printre cei care au mituit-o pe doamna judecătoare cu banii de la familia Anghel.

Codruţa, Florin, ştiţi voi ceva despre acest mister? Eu nu cred că a fost o înscenare ordinară, în condiţiile în care şi eu şi fratele meu v-am informat de la bun început despre presiunile făcute de familia Anghel asupra fratelui meu”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Pe 16 iunie, Curtea de Apel Constanţa a menţinut verdictul dat de Tribunal de condamnare a lui Mircea Băsescu la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel. Decizia Curţii de Apel este definitivă.

Dosarul lui Mircea Băsescu

Scandalul a pornit din 2014, după ce Antena 3 a prezentat în premieră o serie de înregistrări audio-video din care rezulta că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni ca Bercea Mondial să scape de închisoare.  

VIDEO. Mircea Băsescu recunoaşte că a luat bani să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial: La mine au ajuns 250.000, mi s-a pus MORMANUL DE DOLARI în braţe. Traian Băsescu ştie

Complicele lui Mircea Băsescu, Marian Căpățână - cel care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și la plata a 250.000 de euro, în dosarul cu Bercea Mondial - a spus, la Antena 3, că peste jumătate de milion de euro a ajuns la fratele fostului președinte, iar lui i s-a impus o anume variantă pe care să o spună, pentru a evita numele fostului președinte în acest caz.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close