Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu: Iohannis va regreta amarnic!

Traian Băsescu: Iohannis va regreta amarnic!

Traian Băsescu a venit cu critici dure cu privire la planul preşedintelui Iohannis de relaxare a măsurilor de distanţare de la 15 mai.

Traian Băsescu: Iohannis va regreta amarnic!
Sursa foto: Hepta
24 Apr 2020   •   11:22

"In Romania s-a testat foarte putin si specialistii nu pot face o structura a bolii pe populatie. Decesele au fost acasa, nu au stiut ca sunt bolnavi si s-au sufocat in pat. Asimptomaticii merg ca naluci printre noi.

Riscul de a transmite boala este urias. Fondul problemei este testarea insuficienta. Instinctul imi spune ca situatia e mult mai grava decat se vede din minimul de teste facute. Un om consuma cel putin 3 teste, la depistare, la doua saptamani si inca unul la doua zile.

Indiscutabil numarul de morti e mai mare. Deja am vazut in public vreo 3 persoane despre care s-a constatat ca erau infectate dupa cateva zile de la deces. Cred ca lucrurile stau mult mai rau.

Izolarea trebuie sa ramana. Nu ma refer la bugetarii care pot continua sa lucreze de acasa.

Avem nevoie acuta sa repornim economia, cu masuri sanitare maxime, iar cei care nu sunt in zona de productie sa ramana in izolare.

Sa nu auzim de redeschiderea scolilor, pentru ca nu o sa tina copiii masca pe fata. Si sa gasim solutia pentru asimptomatici, sa asteptam o perioada sa se imunizeze.

Incidentul cu betivanul de la Hunedoara e o chestiune absolut accidentala. Suntem o natiune care risca enorm daca ridica restrictiile din populism. Daca cedeaza si pe 15 liberalizeaza circulatia, va regreta amarnic, numai ca nu el se va imbolnavi", a spus Traian Băsescu, la România TV.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close