Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Italia nu va intra în insolvenţă. Un economist apreciat în fruntea Guvernului nu este garanţie de succes

Băsescu: Italia nu va intra în insolvenţă. Un economist apreciat în fruntea Guvernului nu este garanţie de succes

Băsescu: Italia nu va intra în insolvenţă. Un economist apreciat în fruntea Guvernului nu este garanţie de succes
Sursa foto: Foto: INTACT Images
14 Noi 2011   •   21:39

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la televiziunea publică, că faptul că Italia şi Grecia dau semne de disperare pentru că apelează la guverne de uniune naţională, cu tehnocraţi. Totuşi, Băsescu a menţionat că nu crede că Italia va intra în insolvenţă.
   
Şeful statului a mai spus că noile guverne din Grecia şi Italia au misiunea de a scoate ţările din criză.
   
"Este soluţia disperării, în care partidele nu mai au curaj sau nu mai pot să scoată ţara din criză", a declarat Băsescu.
   
Preşedintele a subliniat că o perspectivă absolut indezirabilă este eşecul tehnocraţilor. Băsescu a explicat că politicienii pot avea soluţii de ieşire din criză sacrificând voturi, dar tehnocraţii nu au ce să sacrifice.
   
Băsescu a menţionat, referitor la cazul din guvernul italian,  că nominalizarea unui economist apreciat în domeniul academic în fruntea executivului nu este o garanţie de succes. El a dat ca exemplu, reluând afirmaţii mai vechi, cazurile miniştrilor Coşea şi Dăianu, susţinând că aceştia au avut rezultate zero în Guvern deşi au renume indiscutabil de economişti.
   
Pe de altă parte, Băsescu a spus că nu crede că Italia va intra în insolvenţă, pentru că această ţară are o economie puternică şi performantă.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close