Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, la bilanţul Parchetului General pe 2011: Cei care vor fi numiţi la DNA şi Parchet îşi vor face singuri echipele

Băsescu, la bilanţul Parchetului General pe 2011: Cei care vor fi numiţi la DNA şi Parchet îşi vor face singuri echipele

Băsescu, la bilanţul Parchetului General pe 2011: Cei care vor fi numiţi la DNA şi Parchet îşi vor face singuri echipele
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Mar 2012   •   13:08

Traian Băsescu a participat la Bilanţul Parchetului General pe anul trecut. Este un bilanţ de final de mandat pentru procurorul general Laura Codruţa Kovesi. Şeful statului i-a lăudat pe procurori, a vorbit despre independenţa acestora, dar şi despre nevoia de continuitate în sistem.

Preşedintele Băsescu a declarat că se temporizează numirile în funcţiile de adjuncţi şi şefi de secţii în DNA şi Parchetul General pentru ca magistraţii care vor fi numiţi în toamnă la conducerea acestora să îşi poată face echipe cu care să lucreze.
   
"Vreau să ştiţi că cei care vor fi numiţi la DNA şi Parchetul General vor avea posibilitatea să îşi facă o echipă cu care să ducă înainte evoluţiile pozitive din activitatea Parchetului General", a spus Băsescu, referindu-se la numirile care se vor face în toamnă în funcţiile ocupate de Daniel Morar şi Codruţa Kovesi, după ce acestora le vor expira mandatele.

În plus, şeful statului a reiterat joi, la bilanţul Ministerului Public, convingerea sa că nu există nici un procuror care să poată spune că şeful statului i-a dat "orientare spre un dosar sau altul".
   
"Vreau să vă asigur că în continuare, dincolo de faptul că sunteţi protejaţi de lege, voi fi un politician care va face pavăză în faţa oricărei tentative de a supune justiţia politicului şi vreau să vă spun aici, într-un spaţiu extrem de public, spre deosebire de ce auziţi la televizor, că sunt convins că nu există niciun procuror care să poată spună că preşedintele i-a dat vreo orientare spre un dosar sau altul", a spus Băsescu.
   
El a subliniat că nu a făcut acest lucru şi nici nu o va face, pentru că acest lucru este esenţial pentru încrederea procurorilor în relaţiile cu politicul.

"Nu, nu am făcut-o şi nu am s-o fac, pentru că acest lucru este esenţial în a crea încrederea dumneavoastră în relaţiile cu politicul şi încrederea nu poate veni decât de la neimplicarea politicului în activitate dumneavoastră decât atât cât îl obligă legea, adică numirile pe posturile care trebuiesc numite de preşedinte", a spus Traian Băsescu.
   
De asemenea, el a ţinut să mulţumească procurorilor pentru că au reuşit să schimbe "faţa justiţiei în ultimii şase-şapte ani", deşi mai sunt "paşi de făcut pentru ca populaţia să creadă în justiţie".   

Alte declaraţii făcute de Traian Băsescu

"În fiecare județ, dacă iei informațiile, îţi dai seama că sunt două-trei clanuri, cinci în judeţele mai mari. Cred că trebuie să ne propunem ca în 2-3 ani să nu mai auzim de astfel de organizaţii ad-hoc într-un județ sau altul. Este un obiectiv care trebuie preluat de toate instituţiile".

"În 2-3 ani să nu mai avem nici un Bercea Mondial. Să nu mai auzim de un cap de-ăsta care le rezolvă el pe toate", a mai spus acesta, subliniind că mesajul său constant a fost să se aplice legea, indiferent de persoana care este vizată.

"Orice ban furat statului este un atac la siguranţa lui, la siguranţa socială, la siguranţa funcţionării instituţiilor şi, de ce nu, la morală. De aceea, vreau să ştiţi că în continuare, bătălia cu evaziunea fiscală rămâne o prioritate".



×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close