Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Lucrurile vor evolua pozitiv în relaţia româno-rusă

Băsescu: Lucrurile vor evolua pozitiv în relaţia româno-rusă

Şeful statului a participat luni la lansarea emisiunii filatelice comune "România - Federaţia Rusă. 130 de ani de relaţii diplomatice - monumente ce aparţin Patrimoniului Mondial UNESCO" din cadrul Expoziţiei Filatelice Mondiale EFIRO 2008. Traian Băsescu a dat asigurări că în urma succesului acestei emisiuni filatelice, "lucrurile vor evolua pozitiv în relaţia româno-rusă".

Băsescu: Lucrurile vor evolua pozitiv în relaţia româno-rusă
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2008   •   13:40

Evenimentul de luni a fost unul dintr-o serie largă de manifestări dedicate celor 130 de ani de relaţii diplomatice între România şi Rusia, a spus Băsescu. "Timbrele, ca şi banii, au un puternic caracter naţional. Faptul că autorităţile din cele două state au decis să emită o serie comună de timbre arată capacitatea de a coopera şi deschiderea celor două state pentru cooperare", a mai declarat Băsescu.

Referindu-se la timbrul emis în colaborare de către filateliile română şi rusă pe care sunt reprezentate biserica Sfântul Gheorghe de la Voroneţ şi biserica Sfântul Dimitrie din Vladimiri, preşedintele Băsescu l-a calificat ca fiind ales excelent. "Acest timbru a subliniat ce ne uneşte cel mai puternic - ortodoxia. Suntem două popoare ortodoxe. A mai subliniat un lucru deosebit, faptul că ambele popoare sunt capabile să dea lumii, patrimoniului mondial, lucruri de excepţională valoare, fie că vorbim de biserica Sfântu Gheorghe de la Voroneţ, fie că vorbim de biserica Sf. Dimitrie de la Vladimiri", a explicat Băsescu.

La rândul său, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Alexandr Ciurilin, a susţinut teoria potrivit căreia ortodoxia apropie România şi Rusia. "Noi suntem apropiaţi prin modul de trai, prin mentalitate. Majoritatea credincioşilor din România şi Rusia sunt ortodocşi şi în acest timbru este reflectată această trăsătură comună", a spus Ciurilin. În opinia ambasadorului Rusiei, evenimentul la care a participat reprezintă "un aport la întărirea relaţiilor tradiţionale de prietenie" româno-ruse.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close