Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: M-am angajat că fac validarea miniştrilor la ora 18.00. Ponta să îşi asume noul program de guvernare

Băsescu: M-am angajat că fac validarea miniştrilor la ora 18.00. Ponta să îşi asume noul program de guvernare

Băsescu: M-am angajat că fac validarea miniştrilor la ora 18.00. Ponta să îşi asume noul program de guvernare
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mar 2014   •   17:04

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că urmează să îi valideze, în această seară, pe toţi miniştrii Guvernului Ponta III, în condiţiile în care premierul îşi va asuma răspunderea pe un nou program de guvernare. 

Băsescu a subliniat că a ajuns la un acord cu premierul Victor Ponta, după o nouă rundă de negocieri, care a avut loc după numirea lui Gabriel Oprea la şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Negocierile purtate între cei doi vin în contextul în care plenul Parlamentului a validat, marţi, Guvernul Ponta III, cu 346 de voturi pentru şi 192 de voturi împotrivă.

Iată principalele declaraţii ale preşedintelui:

- în cursul zilei de astăzi, după ceremonia de învestire a domnului Oprea la Interne, am avut o noua discuţie cu premierul cu privire la situaţia Guvernului.

- am ajuns la un acord. Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un nou program de guvernare, în consecinţă eu voi valida astăzi miniştrii care au trecut prin Parlament.

- sper ca aşa cum eu îmi respect partea din acord, şi partea din acord care revine Guvernului să fie respectata în termenii stabiliţi

- sesizarea făcută de parlamentarii PDL şi PMP va continua să producă efecte, asta dacă nu o retrag ei. Mi se pare extrem de important ca în aceasta situaţie Curtea Constituţională să se pronunţe, pentru că este o situaţie absolut nouă. Noi am mai avut Guverne în care un partid a plecat de la guvernare, ceea ce nu a schimbat programul, pentru ca nu a intrat un alt partid şi nu s-au semnat protocoale suplimentare.

- aici avem o situaţie nouă, un partid pleacă de la guvernare şi vine UDMR.

- dacă nu ajungeam la un acord, ar fi fost o prelungire a Guvernului cu foarte multi interimari

- dacă sâmbătă CCR va constata că trebuie un program de guvernare nou, care să includă şi noile înţelegeri la nivelul partidelor, procesul ar fi durat foarte mult, obliga la aşteptare până la depunerea programului, derularea procedurilor parlamentare, inclusiv eventuala moţiune de cenzură

- de aceea am ajuns la acest acord, bazat foarte mult pe cuvântul de onoare

- eu m-am angajat ca fac validarea miniştrilor la ora 18.00. Decretul a plecat la Monitorul Oficial. La ora 18 va fi validarea miniştrilor.

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close