Antena 3 CNN Actualitate Băsescu merge luni, la Oslo, la decernarea Premiului Nobel pentru Pace acordat UE

Băsescu merge luni, la Oslo, la decernarea Premiului Nobel pentru Pace acordat UE

Băsescu merge luni, la Oslo, la decernarea Premiului Nobel pentru Pace acordat UE
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
09 Dec 2012   •   20:22

Preşedintele Traian Băsescu va participa luni, la Oslo, la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace acordat în acest an Uniunii Europene.
   
Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Agerpres, şeful statului se va afla luni, de la ora 14, 00, la Primăria oraşului Oslo, Regatul Norvegiei, pentru a participa la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene.
   
În luna noiembrie, Uniunea Europeană a anunţat că va dona cecul de 927.000 de euro, care va însoţi Premiul Nobel pentru Pace acordat în acest an forului comunitar, unor proiecte în ajutorul copiilor victime ale conflictelor armate.
   
"Premiul Nobel este sinonim cu reconcilierea în întreaga lume. De banii acestui premiu trebuie să beneficieze prima speranţă pentru viitor, dar şi primele victime ale conflictelor prezente şi trecute, şi anume copiii", afirma preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, într-un comunicat.
   
În urma unui acord între Barroso, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi cel al Parlamentului European, Martin Schulz, banii vor fi alocaţi fondului 'EU Nobel Prize Children's Projects', în favoarea copiilor victime ale conflictelor armate.
   
Premiul Nobel pentru Pace, care le va fi înmânat oficial celor trei lideri europeni la Oslo, în ziua de 10 decembrie, a fost atribuit în acest an Uniunii Europene pentru promovarea 'păcii, reconcilierii, democraţiei şi drepturilor omului în Europa' de peste şase decenii. Premiul constă într-o diplomă, o medalie şi un cec de opt milioane de coroane suedeze (927.000 de euro).

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close