Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Nu mai credeţi în poveşti cu armanent (VIDEO)

Băsescu: Nu mai credeţi în poveşti cu armanent (VIDEO)

Băsescu: Nu mai credeţi în poveşti cu armanent (VIDEO)
Sursa foto: Traian Bãsescu
10 Sep 2009   •   12:23

Programele strategice de înarmare vor continua să fie respinse în CSAT până când Guvernul nu va veni cu o proiecţie pe 10-15 ani care să prevadă clar resursele de finanţare, a declarat miercuri, preşedintele Traina Băsescu. Şeful statului a infirmat posibilitatea înzestrării în acest an a forţelor militare aeriene române cu un avion multirol furnizat din partea Statelor Unite, pe motiv cu nu există bani pentru aşa ceva.

?Deci au fost şase programe strategice pe care armata le-a prezentat în CSAT. Am respins aprobarea programelor strategice dintr-un motiv simplu. Că în anii anteriori s-au mai aprobat de vreo zece ori programele acestea strategice, dar nu au fost finanţate? a explicat Băsescu, în cadrul unei vizite prin judeţul Călăraşi.

Şeful statului s-a pronunţat pentru elaborarea unei proiecţii la nivel guvernamental pe următorii 5-15 ani axată pe resursele financiare, ca bază pentru transpunerea programelor strategice de înzestrare a aramtei în realitate.

?Până când nu se face o proiecţie a finanţării să ştim, nu când îi trebuiesc armatei, armatei i-ar trebui anul asta sau în doi sau în trei ani. Eeste evident că nu avem resurse pentru a acoperi costul acestor programe. Şi atunci am spus să le rediscutăm în CSAT în momentul în care guvernul poate face o proiecţie pe cinci ani, pe zece ani, pe 15 ani şi când poate spune, în această cadenţă putem finanţa programele strategice de înarmare. Nu mai cădeţi în plasa poveştilor cu armament că e o copilărie? i-a îndemnat Băsecu pe jurnaliştii prezenţi.



Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close