Antena 3 CNN Actualitate Băsescu participă la Summit-ul Mondial al Procurorilor - un eveniment de 37 miliarde lei vechi (VIDEO)

Băsescu participă la Summit-ul Mondial al Procurorilor - un eveniment de 37 miliarde lei vechi (VIDEO)

Băsescu participă la Summit-ul Mondial al Procurorilor - un eveniment de 37 miliarde lei vechi (VIDEO)
Sursa foto: Laura Codruta Kovesi
24 Mar 2009   •   08:39

Summit-ul procurorilor din întreaga lume a început, marţi dimineaţă, la Palatul Parlamentului. La discuţii sunt prezenţi peste 330 de procurori din 112 ţări, cărora li se adăugă invitaţi din partea a 16 organizaţii internaţionale de profil. Summit-ul se va desfăşura pe parcursul a două zile şi va costa România 37 de miliarde de lei vechi, după cum a sesizat Jurnalul Naţional.

România s-a oferit să organizeze cel de-al treilea Summit Mondial al Procurorilor "pentru crearea unui vector de imagine pozitivă a ţării noastre". Cel puţin aceasta este justificarea oficială a autorităţii contractante, adică Parchetul General. Summit-ul va fi deschis de către procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi.

Membrii delegaţiilor sunt cazaţi în camere single, cu mic dejun inclus, în trei hoteluri de 5 stele, din zona centrală a Bucureştiului, susţin ziariştii de la Jurnalul Naţional.

Scumpă este şi plimbarea participanţilor de la aeroport la hoteluri. Transportul se face doar cu autoturisme din clasa de lux, închiriate cu 370 de lei pe zi, dotate cu instalaţie de climatizare şi sistem audio.

De asemenea, pentru masa oficială au fost alocaţi câte 300 de lei de persoană.

Albumul de prezentare a valorilor culturale şi artistice ale României pe care îl va primi fiecare invitat costă 150 de lei.

La reuniunea organizată de Bucureşti participă un număr record de invitaţi, printre care unii veniţi chiar din Gambia, Papua Noua Guinee, Guyana, Insulele Solomon, Barbados sau Bhutan.

Prezent la eveniment, preşedintele Traian Băsescu a susţinut un discurs în care le-a mulţumit organizatorilor şi invitaţilor şi în care şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la rolul pe care îl au procurorii la nivel internaţional.

Iată cele mai importante declaraţii făcute de preşedintele Traian Băsescu:

- Cooperarea directă dintre ministerele publice este esenţială pentru schimbul de informaţii

- Lupta împotriva infracţionalităţii este una din temele capitale ale statelor europene

- Formarea profesională continuă a procurorilor este o obligaţie

- Independenţa investigativă a procurorilor este o necesitate

- Procurorul trebuie să colaboreze cu celelalte instituţii din domeniul justiţiei

- Politicile naţionale nu mai sunt adecvate pentru combaterea criminalităţii globale

- Personal, sunt adeptul schimbului de experienţă între procurori



Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close