Antena 3 CNN Actualitate Băsescu le-a pus gând rău denunțătorilor

Băsescu le-a pus gând rău denunțătorilor

Băsescu le-a pus gând rău denunțătorilor
Sursa foto: foto: Agerpres
28 Mar 2016   •   16:33

Traian Băsescu susține, într-un text amplu publicat luni pe contul său de Facebook, că cei mai mulți dintre denunțătorii din dosare faimoase precum ANRP sau Microsoft au scăpat de închisoare și au rămas și cu averile imense, făcute prin furt, neatinse. Potrivit fostului președinte al României, în acest caz ar trebui să fie obligatorie confiscarea averilor capilor mafioți transformați în denunțători.

''Partenerii! Dinu Pescariu, Florian Walter, Claudiu Florică, Dragoş Dobrescu,Valentin Vişoiu, transformaţi peste noapte din posibili capi mafioţi în denunţători, sunt doar cîteva nume de posibili infractori protejaţi de DNA, purtînd deja nobilul titlu de denunţători, ale căror fraude însumate în dosarele Microsoft, ANRP sau restituiri Sector 2 depăşesc, conform sumelor vehiculate public de DNA, 400 mil. Euro.

Posibilii capi mafioţi, prin înţelegere cu procurorii DNA, au rămas fără niciun fel de acuzaţie, sunt în libertate, dar şi cu toţi banii furaţi în buzunar, deplini proprietari asupra averilor imense făcute prin furt, conturilor cu sute de milioane, avioanelor, apartamentelor de la Monaco sau de aiurea, în timp ce pionii lor vremelnici sunt prezentaţi cu cătuşe la mîini, pe toate televiziunile, într-un spectacol bine regizat cu numele “lupta împotriva corupţiei şi recuperarea banilor poporului”.

Categoric, cei ce i-au ajutat pe posibilii capi mafioţi să fure trebuie să-şi primească pedeapsa penală pentru faptele lor. Pot fi de acord ca posibilii mafioţi pocăiţi, transformaţi în denunţători, să rămînă liberi, pentru că ajunşi la strîmtoare au ajutat justiţia. Resping însă ideea că, dacă un posibil cap mafiot şi-a turnat propria reţea de influenţă, mereu alta în funcţie de guvernare, să rămînă cu sumele furate statului în baza unei înţelegeri cu procurorii DNA (eu cel puţin plec de la premisa că procurorii DNA nu împart nimic cu capii mafioţi).

Trebuie spus că un ministru care ar face înţelegeri pe bani furaţi ar ajunge la puşcărie. O fi oare constituţional ca un procuror să poată face astfel de înţelegeri în favoarea beneficiarului banilor furaţi de la stat?

Marea problemă este că, lăsînd banii în conturile celor care i-au furat, nu vom mai putea realiza programul de autostrăzi anunţat de Doamna Koveşi la bilanţul DNA. Poate doar să se recupereze ceva sume cu care să se cumpere pamperşi pentru creşe. Ce să-i faci, gînduri de bunic.
Eu cred că a-i lăsa pe capii mafioţi denunţători cu libertatea este suficient. Dar, a le confisca banii furaţi este obligatoriu..

PS – exemple
1.Microsoft – pagubă estimată în cei 12 ani de contract, cca 200 mil Euro. Denunţătorii Dinu Pescariu şi Claudiu Florică nu sunt acuzaţi şi rămîn cu libertatea şi cu banii. Prin decizia încă nedefinitivă a instanţei s-ar putea recupera cca 11 mil Euro.
2.ANRP – pagubă estimată cca 60 mil Euro. Denunţătorul Valentin Vişoiu rămîne liber şi cu banii furaţi, în timp ce pe averea inculpaţilor se pune sechestru în valoare de cca 1,5 mil. Euro.
3.Sectorul 2 – în dispută la DNA,1.500 mp primiţi şpagă de primar. Denunţătoul Dragoş Dobrescu, cu sprijinul martorului Cristi Borcea. Denunţătorul Dobrescu rămîne cu banii obţinuţi din vînzarea a 8,5 hectare de teren dobîndit prin fraudă, valoarea terenului fiind de cca 80 milioane Euro'', a scris Traian Băsescu.

 

 

Partenerii!Dinu Pescariu, Florian Walter, Claudiu Florică, Dragoş Dobrescu,Valentin Vişoiu, transformaţi peste noapte...

Posted by Traian Băsescu on Monday, March 28, 2016

×
Subiecte în articol: Facebook microsoft ANRP
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close