Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, pentru a treia oară la Dorneşti: A testat podul de pontoane şi a luat masa cu militarii (VIDEO)

Băsescu, pentru a treia oară la Dorneşti: A testat podul de pontoane şi a luat masa cu militarii (VIDEO)

Băsescu, pentru a treia oară la Dorneşti: A testat podul de pontoane şi a luat masa cu militarii (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Iul 2010   •   09:17

Preşedintele Traian Băsescu a mers din nou, joi dimineaţă, la Dorneşti, pentru a inspecta podul de pontoane ridicat după ce viitura a rupt podul peste râul Suceava. Este pentru a treia oară când şeful statului vizitează zona respectivă. În timpul vizitei de joi, Băsescu a anunţat că circulaţia pe ruta ocolitoare a DN17A Siret - Rădăuţi va fi deschisă în jurul orei 12:30, după ce angajaţii de la drumuri vor termina asfaltarea.

Traian Băsescu a ajuns la Dorneşti cu un elicopter, fiind însoţit de ministrul Apărării, Gabriel Oprea. Potrivit Mediafax, comandantul militarilor care au lucrat la pod i-au transmis preşedintelui că acesta a fost finalizat în termenul stabilit. Băsescu a traversat apoi pe jos podul de pontoane.

După "testarea" podului de către şeful statului, peste râul Suceava au trecut primele trei camioane militare, fiecare în greutate de câte şase tone, fără încărcătură.

Traian Băsescu a mers apoi într-un cort de campanie, unde a luat masa împreună cu militarii şi delegaţia care îl însoţeşte.



Şeful statului a evitat din nou contactul cu presa. Conform sursei citate, jurnaliştilor prezenţi în zona afectată de inundaţii li s-a spus să stea numai în partea dreaptă a preşedintelui. Reprezentanţii presei au avut voie, în schimb, să intre în cortul în care şeful statului a luat masa, însă numai în grupuri de câte patru.

Într-una din vizitele anterioare, şeful statului le-a cerut ofiţerilor SPP să îi îndepărteze pe ziarişti, după ce un reporter l-a întrebat insistent de ce s-a supărat pe sinistraţi în ziua precedentă.

Prima vizită efectuată de Traian Băsescu la Dorneşti a avut loc vineri, 2 iulie. Şeful statului a venit atunci cu soluţia realizării unui pod provizoriu de pontoane în locul celui distrus de ape pe DN17A Siret-Rădăuţi. Preşedintele i-a cerut atunci ministrului Apărării să realizeze acest pod cu ajutorul militarilor, în aval de podul rutier distrus de ape.

După două zile, şeful statului s-a deplasat din nou la Dorneşti pentru a inspecta lucrările la pod. Marţi a fost rândul ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, să meargă în zonă, unde a declarat că, pentru repararea podului rutier de pe DN17 A Siret-Rădăuţi, costurile sunt estimate la aproximativ zece milioane de lei.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: pod
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close