Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, pentru Financial Times: Ar fi o greşeală imensă ca romii să-şi schimbe denumirea în ţigani

Băsescu, pentru Financial Times: Ar fi o greşeală imensă ca romii să-şi schimbe denumirea în ţigani

Băsescu, pentru Financial Times: Ar fi o greşeală imensă ca romii să-şi schimbe denumirea în ţigani
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Dec 2010   •   09:21

Preşedintele Traian Băsescu susţine că nu va promulga niciodată legea care schimbă denumirea ţiganilor din rom în ţigan, într-un interviu pentru publicaţia Financial Times. Şeful statului spune că nu e de acord ca romii să-şi schimbe denumirea în ţigani, aşa cum a propus un parlamentar PDL şi cum a susţinut şi Guvernul.

Traian Băsescu crede că trebuie păstrată în continuare denumirea de rom:

''Cred că e o greşeală imensă. Nu voi promulga niciodată o astfel de lege. Politicienii ar trebui să se concentreze mai bine pe crearea unor oportunităţi de educaţie şi pe găsirea unor modalităţi de a arăta lumii bogăţia culturii rome'', a declarat şeful statului pentru sursa citată.

Deputatul PDL Silviu Prigoană a fost cel care a depus un act normativ la Parlament, pentru schimbarea denumirii în ţigani, iar propunerea a primit sprijinul Guvernului Boc. Traian Băsescu a precizat şi că expulzarea romilor din Franţa în România este o eroare a guvernului francez.

"Considerăm că Rămânia a intrat în UE nu doar cu doctorii săi, care sunt foarte apreciaţi (...). Am intrat împreună cu o minoritate de romi. Şi ne-am bucura daca preşedintele Sarkozy ar trimite un doctor sau un specialist IT înapoi în ţară, de fiecare dată când repatriază un rom. Dar, dacă asta nu se întâmplă, am dori să cooperăm cu Franţa pentru găsirea unor soluţii." a precizat preşedintele Traian Băsescu.



×
Subiecte în articol: Traian Băsescu
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close