Antena 3 CNN Actualitate Băsescu pledează în Parlament pentru adoptarea Legii sănătăţii

Băsescu pledează în Parlament pentru adoptarea Legii sănătăţii

Băsescu pledează în Parlament pentru adoptarea Legii sănătăţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    07 Mar 2012   •   12:38

Traian Băsescu a pledat, miercuri, în cadrul discurului susţinut în Parlament, pentru adoptarea Legii sănătăţii, fiind de părere că astfel se va întregi reforma statului.

"În opinia mea, este fundamental necesar ca, în perioada următoare, actualul Parlament să adopte două legi care vor întregi reforma fundamentală a statului. Aceste două legi sunt: Legea sănătăţii şi Legea reorganizării administrativ-teritoriale", a afirmat Băsescu în Parlament.

Preşedintele a declarat că Legea sănătăţii a trebuit retrasă pentru că a fost prost lansată în dezbatere, dar nu trebuie abandonată, deoarece este nevoie de un control mai puternic al banului public.

Băsescu a arătat că s-a dovedit incapacitatea caselor de sănătate de a controla banul public, fiind nevoie de implicarea în finanţarea sistemului de sănătate a sectorului privat.

"Nu înţeleg de ce nu putem accepta ca între şcoli să fie competiţie şi părintele să poată opta la orice şcoală atunci când îşi înscrie copilul, iar la spitale să nu avem această opţiune", a mai arătat Băsescu.

Şeful statului consideră că avem aceleaşi direcţii sanitare ca în 1968, iar o asemenea organizare nu mai poate corespunde nevoii de dezvoltare.

Citeşte şi:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, Băsescu, HUIDUIT în Parlament. Salariile bugetarilor, reîntregite în jurul datei de 1 iunie

Băsescu SE TEME de "vizita" minerilor? Vezi ce le-a sugerat preşedintele parlamentarilor

Băsescu cere Parlament unicameral cu 300 de membri şi vot uninominal pur
 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close