Antena 3 Actualitate Băsescu rămâne acasă, Ponta merge la consiliu. Comisia Europeană a confirmat lista delegaţiei României

Băsescu rămâne acasă, Ponta merge la consiliu. Comisia Europeană a confirmat lista delegaţiei României

22 Iun 2012   •   13:06
Băsescu rămâne acasă, Ponta merge la consiliu. Comisia Europeană a confirmat lista delegaţiei României
Sursa foto: Foto: Agerpres

Comisia Europeană a confirmat lista delegaţiei României la Consiliul European. Este vorba de lista trimisă de Ministerul de Externe.

În delegaţie sunt Victor Ponta, Andrei Marga şi Leonard Orban. Pe lista ministerului nu se află Traian Băsescu.

Preşedinţia a trimis ieri, la Ministerul de Externe, o altă listă.

Preşedintele Băsescu şi premierul Ponta au avut săptămâna trecută o discuţie privind nivelul de reprezentare a României la următorul Consiliu European. Cei doi nu au reuşit să ajungă la un acord.

Pe 12 iunie, Parlamentul a ales, prin vot, să-l trimită pe premierul Ponta să reprezinte România la summitul de la Bruxelles, din 28 iunie.

Consiliul European a stabilit că România va avea un singur scaun la reuniunea informală.

Prim-ministrul susţine că este atribuţia lui să reprezinte România la acea întâlnire, din moment ce deciziile care vor fi luate la reuniunea de la Bruxelles vizează activitatea Guvernului. De cealaltă parte, preşedintele Traian Băsescu consideră că are prerogativele constituţionale pentru a participa la întrunire.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close