Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Răspunsul meu este DA, gazelor de şist

Băsescu: Răspunsul meu este DA, gazelor de şist

Băsescu: Răspunsul meu este DA, gazelor de şist
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Iun 2013   •   19:20

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la întâlnirea cu susţinătorii săi de pe Facebook, că este în favoarea exploatării gazelor de şist, arătând că "între oarecare riscuri" şi independenţa energetică este preferabilă independenţa energetică, informează Mediafax.
   
"În privinţa gazelor de şist, nu ştiu dacă avem această resursă. Ea trebuie prospectată. Nu sunt în măsură să spun cât de mari sunt riscurile, dar, dacă va fi în mâna mea decizia - până îmi voi termina eu mandatul nu vom şti ce resurse avem, decizia se va lua după ce termin eu mandatul -, între oarecare riscuri şi independenţa energetică, răspunsul meu ar fi da gazelor de şist, fără să ştiu prea mult depre riscuri", a spus Băsescu.
   
El a adăugat că Stalele Unite au devenit o ţară independentă din punct de vedere energetic datorită gazelor de şist şi că nu crede că aceasta este o ţară cu dispreţ pentru mediu.
   
"Între acest risc şi independenţa energetică, independenţa energetică este preferabilă pentru o naţiune. Răspunsul în concluzie este da gazelor de şist, din punctul meu de vedere", a adăugat Băsescu.
   
Preşedintele a mai spus că, de exemplu, pentru a obţine un preţ mai bun pentru gazele pe care le importăm ar trebui "să ne flexibilizăm excesiv", fiind vorba despre "lucruri pe care nu le putem accepta".
   

×
Subiecte în articol: Gaze de sist
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close