Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Reforma sistemului medical continuă. Managementul neperformant trebuie eliminat

Băsescu: Reforma sistemului medical continuă. Managementul neperformant trebuie eliminat

Băsescu: Reforma sistemului medical continuă. Managementul neperformant trebuie eliminat
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Iul 2011   •   19:17

Preşedintele Traian Băsescu nu se mulţumeşte cu închiderea catorva zeci de spitale din tară. Băsescu i-a explicat şefului delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, că reforma din sistemul medical trebuie să continue până la eliminarea managementului neperformant.

"Este clar că numai o reformare aparentă a sistemului nu mai poate funcţiona. Ok, am închis câteva spitale, dar sistemul nu este reformat. Şi pentru asta, noi trebuie să ţinem costurile sub control, într-o manieră reală", a declarat şeful statului.

"Nu suntem împotriva bolnavilor care trebuie să fie trataţi dar, înainte de toate, administratorii din sistemul medical trebuie să gestioneze fondurile", a continuat Traian Băsescu.

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti în perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv şi a modului în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.

În martie, autorităţile române au decis să prelungească înţelegerea cu Fondul Monetar Internaţional, printr-un acord de tip preventiv în valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro).

Noul acord cu FMI este însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondială.

 




×
Subiecte în articol: Jeffrey Franks FMI sistem sanitar spitale
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close