Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Regret enorm dezastrul de la Giuleşti. Trebuie stopată risipa din sistemul sanitar (VIDEO)

Băsescu: Regret enorm dezastrul de la Giuleşti. Trebuie stopată risipa din sistemul sanitar (VIDEO)

Băsescu: Regret enorm dezastrul de la Giuleşti. Trebuie stopată risipa din sistemul sanitar (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
19 Aug 2010   •   14:41

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că regretă enorm dezastrul de la Maternitatea Giuleşti şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor incendiului. Şeful statului şi-a exprimat speranţa ca bebeluşii care sunt în viaţă vor supravieţui şi consideră că risipa reprezintă principala problemă din sistemul sanitar. Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii la Iasşi, după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Vlad Filat.

"Cred că întrebarea porneşte de la dezastrul de la Maternitatea Giuleşti. N-aş fi vrut să fac nicio declaraţie pe temă până la terminarea anchetei... Trebuie să încep prin a exprima regretul enorm pe care îl am pentru acest incident şi să exprim public condoleanţe pentru familiile bebeluşilor şi, în acelaşi timp, speranţa pentru cei care sunt în viaţă că vor fi salvaţi până la urmă. Dar este o speranţă", a declarat Traian Băsescu, răspunzând astfel la o întrebare referitoare la soluţiile de reabilitare a sistemului sanitar românesc.

Risipa, principala problemă din sistemul sanitar

Şeful statului a ţinut să reamintească faptul că, în anul 2007, a instituit o comisie prezidenţială de analiză a sistemului sanitar, după ce a sesizat deficienţele din acest domeniu. Potrivit preşedintelui, înainte de a discuta despre subfinanţarea sistemului sanitar, trebuie discutat despre stoparea risipei din sistem.

"Veţi vedea în aceste zile, probabil, dacă n-aţi văzut încă, ca primă opţiune a tuturor (pentru dezastrul de la Giuleşti - n.r.), ideea de subfinanţare. Eu nu susţin că sistemul sanitar românesc este suficient finanţat, dar, înainte de a discuta de subfinanţare, trebuie să discutăm despre stoparea risipei din sistemul sanitar, un sistem care în 2001 avea o finanţare de un miliard de euro pe an, iar astăzi are o finanţare de peste patru miliarde de europe an", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a subliniat apoi faptul că "ceva se întâmplă, dacă din 2001 până acum creşterea de patru ori a bugetului nu a avut niciun impact pentru sistemul de sănătate".

"Şi acest lucru trebui să-l aflăm întâi", a mai adăugat şeful statului.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: maternitate giulesti
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close