Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, retrocedări pe bandă rulantă: 66 de case, într-o singură zi, unei singure persoane

Băsescu, retrocedări pe bandă rulantă: 66 de case, într-o singură zi, unei singure persoane

Băsescu, retrocedări pe bandă rulantă: 66 de case, într-o singură zi, unei singure persoane
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Ian 2014   •   09:04

Traian Băsescu a retrocedat într-o singură zi, pe vremea când era primar general al Capitalei, peste 60 de imobile fără ca cineva să verifice legalitatea deciziei.

Chiriaşii clădirilor respective au făcut plângere la Parchet. În cazul angajaţilor primăriei s-a dispus începerea urmăririi penale, însă Băsescu a fost absolvit de orice vină.

"E o poveste în care aflăm, din nou, cum Traian Băsescu a fost salvat de super imunitatea pe care o deţine şi care e folosită întotdeauna doar pentru a-l scăpa de orice răspundere", a arătat Adrian Ursu în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial".

"În 2002, într-o singură zi, primarul Traian Băsescu retrocedează unui individ pe nume Jordan Nicolas nu mai puţin 66 de imobile in Bucureşti. Imobile de o valoarea considerabilă. Multe dintre acestea sunt vile locuite de chiriaşi. Oamenii au constatat ca unele imobile nu puteau fi retrocedate întrucât vechiul proprietar le donase Camerei de Comerţ pentru a fi ridicat azil într-unul dintre aceste imobile. Imediat oamenii au mirosit o escrocherie imobiliară. (...) Dosarul a ajuns la Parchetul General. Domnul Băsescu a fost scos de sub urmărire penală, ca e imunitate iar dosarul s-a disjuns, s-a plimbat la judecatorii (...) şi nici până astăzi nu s-a ajuns la rezoluţie", a afirmat Bianca Nae,  şef Departament Investigaţii Antena 3.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close