Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: România trebuie să arate că a înţeles mesajele UE. O solicitare de a intra în Schengen ar fi inutilă

Băsescu: România trebuie să arate că a înţeles mesajele UE. O solicitare de a intra în Schengen ar fi inutilă

Băsescu: România trebuie să arate că a înţeles mesajele UE. O solicitare de a intra în Schengen ar fi inutilă
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Feb 2013   •   12:39
Preşedintele Traian Băsescu este de părere că o simplă solicitare de a intra în Schengen ar fi inutilă. Liderul României a spus că, înainte de a cere acest lucru , România trebuie să arate că a înţeles mesajele UE în privinţa statului de drept.

"Eu am mai spus public: o simplă solicitare să intrăm în Schengen este superfluu. Ştiţi foarte bine poziţia mea că Schengen nu trebuie legat de MCV şi, totuşi, dacă România are probleme de credibilitate, le avem legat de MCV", a declarat preşedintele, la Aeroportul "Henri Coandă", înainte de a pleca la Bruxelles pentru Consiliul European.

Băsescu merge la negocieri. Ce declaraţii a făcut preşedintele la plecarea spre summitul Consiliului European

"Eu în scrisoare aş vorbi de succesul care se prefigurează astăzi: Parlamentul României şi majoritatea parlamentară au adoptat o legislaţie coerentă din punct de vedere al imunităţii paarlamentare. Este un lucru pozitiv şi şefii de stat şi de guvern nu vor şti până la raportul din decembrie", a adăugat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

"Cred că înainte de a cere ceea ce cerem pe toate vocile, ar trebui să arătăm că am înţeles mesajele UE în ceea ce priveşte statul de drept şi, dincolo de o scrisoare în care să scriem ce se întâmplă astăzi în Parlament, am putea introduce şi poziţia Guvernului şi majorităţii cu privire la membrii Guvernului care au probleme cu justiţia şi unele ordonanţe neconstituţionale care nu au fost anulate. O simplă scrisoare în care să cerem să intrăm în Schengen nu ne ajută", a declarat preşedintele Băsescu.



 


 

×
Subiecte în articol: spatiul Schengen raport MCV
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close