Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, scrisoare către CSM: Solicit încetarea protestului magistraţilor

Băsescu, scrisoare către CSM: Solicit încetarea protestului magistraţilor

Băsescu, scrisoare către CSM: Solicit încetarea protestului magistraţilor
11 Sep 2009   •   16:53

Traian Băsescu i-a trimis, vineri, o scrisoare preşedintelui Consiliului Suprem al Magistraturii, Virgil Andreieş, în care cere încetarea protestului magistraţilor.


"În contextul în care magistraţii refuză să îndeplinească un serviciu public, încălcând dreptul cetăţenilor de a avea acces la justiţie, vă solicit să luaţi toate măsurile pentru încetarea acţiunilor de protest ale judecătorilor şi procurorilor. Reluarea activităţii instanţelor este extrem de importantă atât pentru cetăţeni, cât şi pentru întreaga societate", se arată în scrisoarea postată într-un comunicat de pe site-ul Preşedinţiei.

Citeşte comunicatul Administraţiei Prezidenţiale (pdf)

Şeful statului face "un apel public la toţi membrii CSM şi la întreg corpul magistraţilor de a da dovadă de înţelegere şi să înceteze acţiunile de protest".

Totodată, Traian Băsescu solicită declanşarea procedurilor legale pentru desemnarea şi numirea magistraţilor pe funcţiile de conducere vacante din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.


Ulterior, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, a declarat că negocierile privind doleanţele magistraţilor vor continua.

"Dacă tot vorbim de criză, sacrificiul trebuie să fie general", a declarat aceasta.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: magistrati CSM protest
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close