x close

Băsescu se ia la trântă cu legumele olandeze. Ce surpriză vegetală îi aşteaptă chiar astăzi pe europarlamentarii români

de D.D.    |    13 Dec 2011   •   07:28
Băsescu se ia la trântă cu legumele olandeze. Ce surpriză vegetală îi aşteaptă chiar astăzi pe europarlamentarii români 407 Foto: Mediafax

După o remarcă a preşedintelui român Traian Băsescu în legătură cu zarzaturile importate din Olanda, europarlamentarul Esther de Lange le va oferi, marţi, colegilor săi români din cadrul PE câte un coş cu legume olandeze, relatează Radio Netherlands, în ediţia electronică.

"Nu este nimic în neregulă cu legumele noastre, iar România nu poate să blocheze pur şi simplu exporturile noastre pentru ceea ce pare un motiv politic", a declarat De Lange.

Sâmbătă seară, preşedintele Traian Băsescu a făcut cumpărături într-un supermarket din Bucureşti. El a declarat, la plecare, că a încercat să evite să cumpere zarzavaturi olandeze. "Cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze", a spus preşedintele.

Întrebat cum i se par preţurile, Băsescu a răspuns: "Au crescut şi mai ales la zarzavaturi. Nu mai sunt zarzavaturi româneşti. Trebuie să recunosc că am evitat cât am putut zarzavaturile olandeze. Am preferat să cumpăr turceşti şi spaniole, dacă tot nu sunt româneşti. Şi cred că este bine să nu cumpărăm zarzavaturi olandeze".

Cu numai o zi înainte, liderul României a declarat, la Bruxelles, că poziţia Olandei în legătură cu intrarea României în Schengen este un abuz, menţionând că nu ţara noastră a legalizat prostituţia şi consumul de droguri din neputinţă.

Eurodeputaţii olandezi intenţionează să sesizeze Comisia Europeană în privinţa comportamentului preşedintelui român.

Potrivit parlamentarului creştin-democrat Henk Jan Ormel, România ar face bine să se concentreze pe combaterea corupţiei pe plan intern, în loc să boicoteze legumele olandeze.


Citeşte mai multe despre:

Traian Basescu Olanda Bruxelles
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati