Antena 3 CNN Actualitate Băsescu şi Boc au refuzat să discute cu doi jurnalişti recunoscuţi pe plan internaţional (VIDEO)

Băsescu şi Boc au refuzat să discute cu doi jurnalişti recunoscuţi pe plan internaţional (VIDEO)

Băsescu şi Boc au refuzat să discute cu doi jurnalişti recunoscuţi pe plan internaţional (VIDEO)
04 Sep 2009   •   09:55

Două legende ale televiziunii, Alan Fisher şi David Chater de la Al Jazeera, au fost refuzate de oficialii români când le-au cerut opinii despre situaţia economică. Cine sunt cei care i-au refuzat? Preşedintele României, Traian Băsescu şi premierul Boc. Iar cei care au fost refuzaţi... doi jurnalişti recunoscuţi pe plan internaţional, premiaţi în repetate rânduri pentru realizările lor.

Trei ore. Atât a stat Alan Fisher, corespondentul de televiziune mult premiat, a cărui carieră în televiziune acoperă ultimii 25 de ani, pentru a fi primit de premierul Emil Boc.

Cotidianul Gândul dezvăluie cum la începutul lunii martie, cu costum şi cravată, Alan Fisher s-a învârtit în jurul clădirii Guvernului pentru a realiza un scurt interviu cu premierul. A fost refuzat însă.

La fel a păţit şi David Chater, o altă legendă a televiziunii, în august , când s-a aflat în România pentru un reportaj. Motivul? Protestul poliţiştilor, care au ieşit în stradă. Nu a avut însă şansa să vorbească cu premierul.

Gândul mai scrie că aceeaşi reacţie au avut-o jurnaliştii britanici şi la Preşedinţie. Traian Băsescu era ocupat cu scrierea unui comunicat şi nu a avut timp să-i primească.

Cele două reportaje au fost totuşi realizate. România a fost reprezentată în cadrul acestora de Adrian Năstase.

Cei doi jurnalişti sunt somităţi în domeniul televiziunii. Alan Fisher a transmis momente istorice pentru întreaga lume: asasinarea lui Benazir Bhutto, arestarea şi apoi extrădarea lui Radovan Karadzic, conflictele din Sarajevo sau Războiul din Golf. Fisher a fost corespondent de război în prima linie în războiul dintre Georgia şi Rusia în august 2008.

David Chater lucrează în televiziune de peste 30 de ani. A transmis conflictele din Irlanda de Nord, a fost în Tel Aviv în timpul războiului din Golf şi a transmis ca reporter sub acoperire din timpul războiului civil din Sri Lanka. În timpul conflictului din Iugoslavia a fost împuşcat de un lunetist, pierzându-şi un rinichi.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Emil Boc
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close