Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Sper ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie cât mai puţin afectată. Mamele protestează luni

Băsescu: Sper ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie cât mai puţin afectată. Mamele protestează luni

Băsescu: Sper ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie cât mai puţin afectată. Mamele protestează luni
Sursa foto: basescu
13 Mai 2010   •   21:26

După ce pensionarii au luat cu asalt Palatul Cotroceni, şi bebeluşii vor ajunge să protesteze în stradă. Mii de mămici plănuiesc să vină cu cărucioarele în Capitală, înarmate şi cu scutece ...folosite.

Preşedintele Traian Băsescu a spus joi seară că speră ca indemnizaţia pentru creşterea copilului să fie afectată cât mai puţin, deşi zilele trecute anunţa că indemnizaţia nu va scădea.

Şeful statului a evitat să spună cu cât va scădea indemnizaţia pentru creşterea copilului.

?Alocaţia categoric nu trebuie atinsă, şi după părerea mea trebuiă văzută atent şi indemnizaţia. Pot să exprim o speranţă că indemnizaţia va fi minim afectată. De aceea am şi evitat discuţiile pentru că în momentul de faţă se fac calcule pe fiecare parte. Sper ca cele care vizează copiii să nu fie foarte afectate? a spus Băsescu.

Până acum se vorbea despre reduecerea cu 15% a sumei, sau chiar de plafonarea la 600 de lei a tuturor indemnizaţilor. Acum, mamele primesc o sumă echivalentă cu 85% din media veniturilor din ultimul an, dar nu mai mult de 4000 de lei.

Mamele au anunţat că ies în stradă, nemulţumite de reducerea indemnizaţiei. Protestul va avea loc luni, în faţa Ministerului Muncii, cu bebeluşi în cărucioare, scutece şi banderole negre.

Şi în plin scandal legat de scăderea indemnizaţiei, Mariana Nedelcu, secretar de stat în Ministerul Muncii, responsabilă cu coordonarea direcţiei de politici familiale, incluziune şi asistenţă socială, a fost demisă din funcţie de Mihai Şeitan. Nedelcu spune că decizia de demitere a fost una politică şi nu are nicio legătură cu activitatea în cadrul Ministerului. Iar în locul ei va fi numit un inginer constructor, Nicolae Ivăşchescu.

Şi alocaţia de 230 de lei acordată la naştere scade cu 15 %. Aceeaşi reducere se va aplica şi alocaţiei de stat pentru copii.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu indemnizatie mame protest
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close