Antena 3 CNN Actualitate Băsescu spune că nu îl va graţia pe Năstase: El este o lecţie pentru toţi

Băsescu spune că nu îl va graţia pe Năstase: El este o lecţie pentru toţi

Băsescu spune că nu îl va graţia pe Năstase: El este o lecţie pentru toţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    26 Iul 2012   •   13:43

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că nu îl va graţia pe Adrian Năstase în situaţia în care, întors la Cotroceni, va primi o cerere în acest sens, relatează Mediafax.

Traian Băsescu consideră că Adrian Năstase a primit o condamnare la doi ani de închisoare, "enorm" după părerea sa, însă "este o lecţie pentru toţi".

"De ce mi-ar fi imposibil să spun ?da? pe o cerere de graţiere a lui Adrian Năstase, pentru că el este o lecţie pentru toţi. Adrian Năstase a primit doi ani, enorm după mine, dar aşa a hotărât justiţia şi probabil va face opt luni, cu toate facilităţile care sunt. Funcţionarii care au pus în aplicare ce le-a cerut Adrian Năstase au primit şase, şapte ani. Acest caz este un caz emblematic, funcţionarii trebuie să ştie că oamenii politici vin şi pleacă şi că sunt mult mai puţini responsabili pentru ilegalităţi decât ei, funcţionarii publici. Cred că acest caz este o lecţie extraordinară pentru aparatul de stat românesc", a spus Băsescu.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Citeşte şi:

Adrian Năstase renunţă la recurs. Primele imagini cu fostul premier, după arestare


×
Subiecte în articol: cotroceni
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close