Antena 3 CNN Actualitate Băsescu ştia de anul trecut de stenogramele din dosarul Voicu: "Am luat măsurile de securitate necesare"

Băsescu ştia de anul trecut de stenogramele din dosarul Voicu: "Am luat măsurile de securitate necesare"

Băsescu ştia de anul trecut de stenogramele din dosarul Voicu: "Am luat măsurile de securitate necesare"
23 Mar 2010   •   12:41

Înregistrările din cazul senatorului PSD Cătălin Voicu au început în iulie anul trecut, dar fragmente din aceste stenograme au apărut în presă abia luna aceasta. Totuşi, preşedintele Traian Băsescu pare să fi fost informat pas cu pas despre discuţiile purtate de cei ascultaţi. Mai mult, şeful statului s-a pronunţat public asupra influenţei senatorului Cătălin Voicu în ministerul de Interne încă din octombrie 2009, dând asigurări că s-au luat "toate măsurile de securitate necesare."

Acest lucru este confirmat şi de unele decizii ale instanţelor de judecată, decizii care, aproape nefiresc potrivit informaţiilor din stenograme, par să nu mai respecte înţelegerile de culise. Iată despre ce este vorba:

Într-o convorbire anterioară lunii octombrie, care apare în stenogramele din cazul Voicu, senatorul PSD discută cu judecătorul Florin Costiniu de la Curtea Supremă despre dosarul omului de afaceri Costel Căşuneanu. Voicu îi cere lui Costiniu să obţină o soluţie favorabilă în dosarul PACO, în care e implicat Căşuneanu, dosar ce urmează a intra pe rol în octombrie:

Voicu Catalin: (neinteligibil) nu dom'ne, Carmen Frumuselu, Preda Joita si ...(neinteligibil) ati fost rugat de mediul politic, ca ar fi o marsavie, o....domnu' Casuneanu a castigat peste tot dar la Curtea de Apel l-au manarit....
Costiniu Florin: Da.
(...)
Voicu Catalin: La Curtea Suprema mai (...neinteligibil...) nu stiu ce firma e asta, pe ce firma, PACO, nu stiu pe cine are. (...neinteligibil...)
Costiniu Florin: Pe PACO, pe PACO. Am inteles. Gata.
Voicu Catalin: La fetele astea merge direct cu dumneavoastra sa nu le spuneti nimic. (neinteligibil)
Costiniu Florin: Nu, nu, nu, nu.
(...)
Voicu Catalin: Cand avem un raspuns....cand trebuie sa le predea mai bine?
Costiniu Florin: Cu vreo saptamana inainte de ....
Voicu Catalin: Aha, asta e prin octombrie.
(...)
Costiniu Florin: Vorbeste in soapta: Casuneanu....(neinteligibil)
Voicu Catalin: (vorbeste in soapta) Casuneanu. E pacat sa ratam o chestie de-asta.
Costiniu Florin: Da ma da
(...)
Voicu Catalin: Deci pe 14 octombrie?
Costiniu Florin: 14 octombrie.


Numai că, pe 11 octombrie, într-o emisiune la TVR preşedintele Traian Băsescu acuză influenţa grupului din care face parte şi Cătălin Voicu asupra Ministerului de Interne, asigurând că a luat toate măsurile pentru a limita această influenţă:

"Am luat măsurile de securitate necesare pentru ca influenţa grupurilor din afara instituţie (MAI), mă refer la generalul Mitică Iliescu, la domnul Voicu, senator PSD, la domnul Marian Vanghelie, influenţa acestora să fie limitată." (Traian Băsescu, 11 octombrie 2009)

BĂSESCU DESPRE INFLUENŢA LUI VOICU, 11 OCTOMBRIE 2009


Din declaraţia lui Traian Băsescu se poate subînţelege că acesta ştia deja de stenogramele convorbirilor din cazul Voicu şi de intenţiile persoanelor implicate. O dovadă în plus în acest sens este şi soluţia în cazul PACO, amintit mai înainte, soluţie care îi este defavorabilă lui Căşuneanu.

Astfel, pe 14 octombrie instanţa supremă respinge recursul în cazul PACO, contrar discuţiei anterioare dintre Voicu şi Costiniu. Potrivit unei noi stenograme, Costiniu se scuză faţă de Căşuneanu pentru decizia instanţei:

Casuneanu Costel: Buna seara, am onoarea, sa traiti!
Costiniu Florin: Domnu...imi pare rau ca trebuie sa nu va dau o veste buna. Dar dupa ce s-a ....in fond, dupa casare s-a mentinut solutia de la Curtea de Apel. Vreau sa va spun ca mie-mi, imi tremura nu numai vocea, imi tremura mainile de...nervi si de indignare pentru ce s-a intamplat. Credeti-ma ca fratele dumneavoastra care e langa mine si cu mine am facut nu ce era omeneste posibil, mai mult decat atat. Vorbesc pe un telefon care probabil este ascultat. Ma jur pe nepotii mei!
Casuneanu Costel: Nu. Stati domne linistit, vezi....
Costiniu Florin: Am si eu nepoti. Domnu' deci vreau sa va spun si cum sa spun am o nepotica de patru luni si unu de doi ani si noua luni. E Dumnezeu deasupra nu ce era omeneste posibil, mai mult decat ar fi fost omeneste posibil. Din pacate, una dintre doamnele cu pricina, doamna din Ploiesti a facut pactul cu diavolul, probabil pe bani multi iar celelalte doua, mai tematoare, mai speriate. Speriate de mediatizare, speriate de asa....au fost fortate pur si simplu sa....


Dintr-o discuţie dintre Voicu şi Căşuneanu reiese că vinovat pentru această decizie este Traian Băsescu, lucru care îl înfurie teribil pe senatorul PSD:

Voicu Catalin: Asta-i Romania lui Traian Basescu, intelegeti? Bani, santaj, asta-i crima organizata, nu automatu' pe strada! Ca-ti vine sa iesi cu arma in mana la un moment dat pe strada, sa nu mai tii cont de nimic. Ca nici in '89 nu au fost abuzuri si atrocitati, domne, santaj pe fata. Si alea doua amarate, speriate, ingrozite, terorizate si aialalate a luat banii cu derbedeul ala de...
Casuneanu Costel: Sa va ajute Dumnezeu!
Voicu Catalin: Si probabil Dumnezeu ne incearca sa ne uneasca mai mult si sa identificam unde-i diavolul si dusmanul.
Casuneanu Costel: Da, domn...
Voicu Catalin: Va pup! Sa va dea Dumnezeu sanatate! Eu nu-s bun de nimic.
Casuneanu Costel: Da.
Voicu Catalin: Mie imi tremura picioarele acuma. Sa traiti, sa traiti, sa traiti, sa traiti!


După alegerile prezidenţiale, în decembrie anul trecut, odată cu demararea oficială a cazului Voicu, preşedintele Traian Băsescu a susţinut că nu l-a menţionat niciodată pe senatorul PSD, uitând de replica sa din 11 octombrie:

"Nu-mi aduc aminte să-l fi menţionat vreodată pe domnul Voicu." (Traian Băsescu, 11 decembrie 2009)

BĂSESCU: NU ÎMI ADUC AMINTE SĂ-L FI MENŢIONAT PE DOMNUL VOICU, 11 DECEMBRIE 2009


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Voicu costel casuneanu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close