Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Sunt 1.270.000 de funcţionari, în 2-3 ani trebuie să fie 900.000. România a trecut de cel mai greu an

Băsescu: Sunt 1.270.000 de funcţionari, în 2-3 ani trebuie să fie 900.000. România a trecut de cel mai greu an

Băsescu: Sunt 1.270.000 de funcţionari, în 2-3 ani trebuie să fie 900.000. România a trecut de cel mai greu an
Sursa foto: Foto: INTACT Images
01 Ian 2011   •   12:35

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Predeal că România a încheiat anul cu 1.270.000 de funcţionari, apreciind că numărul acstora este mare, iar în doi-trei ani trebuie să se ajungă la 900.000 de angajaţi în sectorul de stat, informează Mediafax.
   
Preşedintele a spus că trebuie continuată reforma în domeniul fiscal, iar companiile "trebuie să aibă tot mai puţin contact cu funcţionarii de la ghişee".
   
Băsescu a afirmat că în România sunt încă mulţi funcţionari, arătând că de la 1.270.000 de bugetari, câţi există în prezent, statul trebuie să ajungă, în doi-trei ani, la 900.000 de funcţionari, "pentru a nu mai fi o povară pe cheltuielile publice".
   
Preşedintele a mai spus că nu statul creează locuri de muncă, ci sectorul privat.
   
"Sectorul privat este cel care creează locuri de muncă şi garantează evoluţia", a adăugat şeful statului.

 


Băsescu: România a trecut de cel mai greu an. În 2011 îşi va relua creşterea economică

În plus, Băsescu a declarat că România a reuşit să treacă de cel mai greu an, iar în 2011 îşi va relua creşterea economică, chiar dacă timid, subliniind că pentru aceasta este nevoie de continuarea proceselor de modernizare a statului, altfel criza putându-se repeta oricând.
   
Traian Băsescu le-a declarat jurnaliştilor, în staţiunea Predeal, că în Romania a reuşit să treacă de cel mai greu an, iar în 2011 va exista o revenire economică, însă "cheia" este continuarea reformelor statului.
   
"Cheia este continuarea reformelor statului. Fără acestea o astfel de cirză se poate repeta oricând", a arătat Băsescu.
   
El s-a referit la modernizarea sistemului de sănătate, a celui fiscal şi a celui educaţional, arătând că fără reformă în educaţie tinerii nu vor avea nicio şansă să îşi găsească locuri de muncă în România sau în ţările Uniunii Europene.
   
Preşedintele a mai spus că şi-ar dori să trecem de criză cu un altfel de stat.
   
"Trebuie să fie anul în care schimbările în funcţionarea statului să fie ireversibile", a mai spus preşedintele, exprimându-şi speranţa că Guvernul va reuşi să continue reformele începute.
   
"Nici un guvern nu are capacitatea să ia 100% măsurile dificile, dar, aşa cum a reuşit până acum, cu certitudine va avea capacitatea să continue şi anul viitor", a afirmat preşedintele.
   
Pe de altă parte, el a spus că "Uniunea Europeană se află în epicentrul crizei şi că nimeni nu a crezut că omenirea va trece printr-o astfel de criză".
   
"Uniunea Europeană se află în epicentrul crizei şi nu ne putem face că nu vedem", a adăugat Traian Băsescu.
   
El a făcut aceste declaraţii în staţiunea Predeal, unde se află împreună cu soţia sa şi unde şi-a petrecut Revelionul.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close