Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, supărat foc pe ambasadorul României în Italia. Află ce l-a iritat pe preşedinte

Băsescu, supărat foc pe ambasadorul României în Italia. Află ce l-a iritat pe preşedinte

Băsescu, supărat foc pe ambasadorul României în Italia. Află ce l-a iritat pe preşedinte
Sursa foto: Foto: Mediafax
13 Dec 2011   •   07:13

Traian Băsescu vrea ca ambasadorul României în Italia să fie rechemat în ţară, fiind supărat pe el că a lipsit de la manifestările dedicate zilei naţionale.

Prezent la întâlnirea cu românii din Turcia, preşedintele l-a criticat dur pe ambasadorul Victor Răzvan Rusu, pentru că a lipsit de la întâlnirea a 7.000 de români în Roma.

"Ziua natională a României, 7.000 de români la Roma adunaţi la un spectacol, a venit primarul Romei şi a mulţumi românilor, iar ambasadorul României în italia nu s-a dus", a spus Traian Băsescu.

"Nu ştiam cum să mă manifest şi mi-aţi dat ocazia aici, să îmi exprim public dezaprobarea faţă de comportamentul ambasadorului nostru de la Roma. Sper sa vina acasa foarte repede, să îl prindă sărbătorile în sânul familiei", a adăugat, pe un ton ironic, preşedintele României.

 


Răzvan Rusu este ambasador al României la Roma din decembrie 2007, acesta fiind primul său post de şef de misiune diplomatică. El a fost de asemenea acreditat, începând din decembrie 2007, pentru San Marino şi Malta, precum şi ca Reprezentant Permanent al României la Instituţiile ONU cu sediul la Roma - FAO şi FIDA.

Răzvan Rusu are 41 de ani şi şi-a început cariera în Ministerul de Externe în anul 1997.

Mandatul de ambasador al lui Răzvan Rusu la Roma expiră în 20 decembrie. Procedural, decretul de rechemare urmează să fie semnat de preşedintele Traian Băsescu.





×
Subiecte în articol: 1 Decembrie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close