Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Telefonul STS îmi trebuie să comunic cu SPP. Angajaţii Serviciului riscă ani grei de puşcărie dacă nu mă protejează

Băsescu: Telefonul STS îmi trebuie să comunic cu SPP. Angajaţii Serviciului riscă ani grei de puşcărie dacă nu mă protejează

Băsescu: Telefonul STS îmi trebuie să comunic cu SPP. Angajaţii Serviciului riscă ani grei de puşcărie dacă nu mă protejează
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Iul 2012   •   20:01

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, joi, că are nevoie de liniile STS instalate la sediul său de campanie pentru a comunica cu SPP despre protecţia sa şi că s-ar bucura dacă l-ar suna şi preşedintele interimar Crin Antonescu să îi ceară opinia în probleme care "ard", cum ar fi Siria.
   
"Este una din marile gogoşi ale unor oameni pur şi simplu disperaţi. Trebuie să îl am, în primul rând pentru legătura cu SPP. Sunt, oricât ar vrea să recunoască sau nu Crin Antonescu, preşedintele ales, care nu poate fi lăsat neprotejat", a afirmat Băsescu într-un interviu la RRA.
   
De asemenea, el a arătat că protecţia sa de către SPP se impune nu pentru că ar vrea el personal, ci pentru că "angajaţii SPP riscă ani grei de puşcărie" dacă nu îi asigură nivelul de protecţie prevăzut de lege.
   
"Eu trebuie să comunic cu SPP, altfel nu am nicio treabă cu nimeni. Sau poate vrea preşedintele interimar, poate are nevoie de un punct de vedere într-o problemă care arde. Aş fi bucuros dacă l-ar interesa părerea mea într-o problemă cum ar fi Siria", a spus Băsescu.
   
Totodată, el a precizat că la sediul său de campanie nu dispune de telefonul secretizat, "cel negru cu butoane", ci de telefonul operativ.
   
"Am telefonul operativ şi telefonul scurt", a mai spus preşedintele suspendat.
  
Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, Cristian David, a declarat, joi, după audierea şefului STS, Marcel Opriş, că membrii comisiei au ajuns la concluzia că instalarea şi funcţionarea liniei speciale la sediul de campanie al lui Băsescu se situează în afara prevederilor şi normelor legale.
 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu SPP
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close