Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Tinerii români preferă calculatorul. Slavă Domnului că avem 10% care se îndreaptă şi către dat cu sapa

Băsescu: Tinerii români preferă calculatorul. Slavă Domnului că avem 10% care se îndreaptă şi către dat cu sapa

Băsescu: Tinerii români preferă calculatorul. Slavă Domnului că avem 10% care se îndreaptă şi către dat cu sapa
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    29 Mar 2014   •   17:26

Traian Băsescu e mulţumit că, între un calculator şi o sapă, tinerii aleg să stea la birou. Preşedintele spune că doar 10% dintre aceştia ar munci în domeniul agricol.

Băsescu a subliniat, în discursul rostit la gala de premiere a câştigătorilor Maratonului de Programare organizat la Braşov de Universitatea "Tansilvania", că România are "toate ingredientele şansei de a valorifica inteligenţa românească".

"Avem un sistem internet care este printre cele mai performate din lume din punct de vedere al vitezei, suntem, din câte ştiu, în primele cinci ţări din lume şi cred că nu este greşit. Avem un sistem fiscal pentru companiile IT favorabil şi avem cel mai important lucru: inteligenţă şi plăcerea tinerilor români de a se afla în faţa unui calculator. Cred că 90 la sută dintre români, dacă le pui în faţă o sapă şi un calculator, vor prefera să se aşeze în faţa calculatorului şi înseamnă că nativ ne îndreptăm către o muncă intelecutală, către valorificarea inteligenţei şi mai puţin către dat cu sapa, ceea ce nu-i cel mai rău lucru. Slavă Domnului că avem 10 la sută care se îndreaptă şi către dat cu sapa", a spus preşedintele.


×
Subiecte în articol: calculator
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close