Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Tricolorul este parte a sufletului meu. Îl caut cu privirea la evenimentele internaţionale

Băsescu: Tricolorul este parte a sufletului meu. Îl caut cu privirea la evenimentele internaţionale

Băsescu: Tricolorul este parte a sufletului meu. Îl caut cu privirea la evenimentele internaţionale
Sursa foto: Foto: INTACT Images
26 Iun 2011   •   11:42

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la ceremonia de marcare a Zilei Drapelului, că nu întotdeauna faptele care trebuie îndeplinite sunt plăcute, însă, în condiţiile în care acestea sunt necesare, resursa pentru a merge mai departe se regăseşte în simbolurile naţionale, informează Mediafax.
   
"Nu întotdeauna faptele pe care le avem de îndeplinit sunt plăcute dar, dacă ele sunt necesare, resursa de a merge înainte o găseşti în simbolurile naţionale", a spus Băsescu.
   
Şeful statului a mărturisit că la sosirea la evenimentele internaţionale la care ia parte primul lucru pe care îl face la sosire este să caute cu privirea între drapelele naţionale arborate pe cel al României.

"Este simbolul care, deasupra oricărui gând ne însoţeşte şi trebuie să ne însoţească faptele", a spus preşedintele.
   
Preşedintele le-a urat "La mulţi ani !" românilor, de Ziua Drapelului.
   
"Le doresc să-şi iubească simbolul naţional aşa cum este iubit de orice cetăţean care îşi respectă şi îşi iubeşte ţara ", le-a transmis preşedintele.
   
Băsescu a remarcat însă faptul că  populaţia a uitat să aibă, în viaţa de zi cu zi, ca referinţă valorile naţionale, printre care şi tricolorul. "Adesea, dacă priveşti pe stradă, vezi oameni care trec pe lângă tricolor ca pe lângă- un stâlp de iluminat. Este proba faptului că am uitat să avem în viaţa de zi cu zi ca referinţă valorile noastre", a mai spus Traian Băsescu.
   
În ce îl priveşte, preşedintele poartă tricolorul în suflet.

"Tricolorul trebuie purtat în suflet. Eu acolo îl am, este parte a sufletului meu".

Preşedintele a participat la ceremonia de marcare a Zilei Drapelului, la Cercul Militar Naţional, în prezenţa miniştrilor Gabriel Oprea, Cătălin Predoiu, a primarului Sorin Oprescu precum şi a mai multor parlamentari.



Discursul integral al lui Traian Băsescu


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close