Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, unor membri ai partidului lui Merkel: Menţinem poziţia pentru întărirea statului de drept

Băsescu, unor membri ai partidului lui Merkel: Menţinem poziţia pentru întărirea statului de drept

Băsescu, unor membri ai partidului lui Merkel: Menţinem poziţia pentru întărirea statului de drept
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    03 Apr 2013   •   16:03

Preşedintele Traian Băsescu a primit, miercuri, la Cotroceni, o delegaţie de parlamentari germani din formaţiunea CDU-CSU, a cancelarului Angela Merkel, acesta asigurând că "poziţia proeuropeană a ţării noastre a rămas neschimbată", inclusiv privind întărirea instituţiilor statului de drept.
   
"Membrii Parlamentului German au dorit să cunoască perspectivele politice din România, dar şi detalii despre parcursul european al ţării noastre. În cadrul discuţiilor, domnul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că poziţia proeuropeană a ţării noastre a rămas neschimbată, atât din perspectiva întăririi instituţiilor statului de drept, cât şi din prisma solidarităţii cu deciziile europene referitoare la reducerea efectelor crizei economice", menţionează un comunicat al Preşedinţiei transmis Mediafax.
   
Şeful statului a afirmat că, pe plan european, priorităţile României rămân aderarea la spaţiul Schengen şi adoptarea monedei euro.
   
Totodată, preşedintele Băsescu a spus că apreciază rolul pe care Germania l-a jucat în ultima perioadă pentru stabilitatea Uniunii Europene, sprijinul astfel oferit în timpul crizei economice şi financiare fiind esenţial.

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu merkel stat de drept
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close