Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Vom începe să fim ceva mai duri în problema romilor

Băsescu: Vom începe să fim ceva mai duri în problema romilor

Băsescu: Vom începe să fim ceva mai duri în problema romilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Ian 2011   •   12:18

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, marţi, Înaltului comisar pentru minorităţi naţionale al OSCE, Knut Vollebaek, că autorităţile din România vor începe să fie mai dure în privinţa problemei romilor. Un exemplu avansat de şeful statului a fost neplata alocaţiilor dacă părinţii nu-şi  şcolarizează copiii.

În debutul întrevederii, Traian Băsescu a declarat că cea mai "sensibilă" problemă este cea a romilor şi că este necesară o cooperare la nivel european.

"Există o lipsă de înţelegere faţă de cât de adâncă este această problemă, chiar la nivel european, dar ne asumăm responsabilitatea faţă de cetăţenii noştri. Nu încercăm să punem această problemă la nivel european, dar în acelaşi timp este nevoie de o cooperare la nivel european", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful statului a explicat apoi că autorităţile vor aplica măsuri mai stricte pe viitor.

"Vom începe să fim ceva mai duri, de exemplu să nu mai plătim alocaţiile dacă părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală. Până acum am fost foarte flexibili, dar trebuie să facem ceva", a mai spus preşedintele.

Traian Băsescu a mai precizat că orice sugestie pentru rezolvarea acestei probleme este binevenită.

Înaltul comisar pentru minorităţi naţionale al OSCE, Knut Vollebaeck, a început luni o vizită de două zile la Bucureşti.

×
Subiecte în articol: romi alocaţii OSCE
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close