Antena 3 CNN Actualitate Bătaie de joc cu bani publici. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit prejudicii şi nereguli uriaşe

Bătaie de joc cu bani publici. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit prejudicii şi nereguli uriaşe

Bătaie de joc cu bani publici. Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit prejudicii şi nereguli uriaşe
03 Feb 2016   •   09:22

Inspectorii Curţii de Conturi au descoperit prejudicii şi nereguli uriaşe, de aproape 1,8 miliarde de lei. Este vorba despre salarii şi bonusuri ilegale, clădiri neînregistrate în patrimoniu, sau pur si simplu deturnare de fonduri, iar exemplele pot continua.

Statul a aruncat cu bani in stanga si in dreapta in 2014, insa rareori acestia au ajuns unde a trebuit. Numai pe salarii si bonusuri marite ilegal, bugetul statului a fost pagubit cu aproape 340 de milioane de lei. Insa statul nu a fost mana-larga doar cu angajatii sai, ci si cu colaboratorii. Aproape 300 de milioane de lei au fost platiti din buget pentru contracte defectuoase, fara sa primeasca in schimb produsele sau serviciile achitate.

Raportul Curtii de Conturi arata ca multe dintre terenurile, cladirile sau bunurile detinute de stat nu valorează nimic. Mai exact, peste 3.500 de cladiri si terenuri au valoarea de ZERO lei, iar alte 1.700 au valoarea simbolica de 1 leu. In realitate, valoarea acestora este de nu mai putin de 36 de miliarde de lei.
 
2014 a fost anul risipei pe bani publici si la Guvern. In an electoral, Fondul de rezerva al Guvernului a fost majorat de aproape 15 ori! De la 161 de milioane de lei, cat era bugetul initial, pana la 2,3 miliarde de lei. Un buget mai mare chiar decat al unor ministere. Iar expertii Curtii de Conturi spun ca mare parte din acesti bani nu au fost folositi deloc in scopurile declarate.

×
Subiecte în articol: guvern Curtea de Conturi bani publici
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close