Antena 3 CNN Actualitate Bătăuşa de 14 ani din Târgu Jiu a fost reţinută 24 de ore. Ce au mai descoperit poliţiştii

Bătăuşa de 14 ani din Târgu Jiu a fost reţinută 24 de ore. Ce au mai descoperit poliţiştii

Una din agresoarele fetiţei de 13 ani bătută cu bestialitate într-un parc din Târgu Jiu a fost reţinută timp de 24 de ore pentru săvărşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe. În timpul anchetei, poliţişti au mai descoperit alte două filmuleţe în care tânăra bătea la fel de violent şi alţi minori.

Bătăuşa de 14 ani din Târgu Jiu a fost reţinută 24 de ore. Ce au mai descoperit poliţiştii
Sursa foto: pixabay
de Claudia Popovici    |    07 Sep 2020   •   22:30

Pe data de 5 septembrie a devenit viral pe pagina de Facebook Stop Bully România un filmuleţ în care trei minore de 12, 13 respectiv 14 ani au bătut cu bestialitate o alta minoră în vărstă de 13 ani, într-un parc din Târgu Jiu. Motivul, o criză de gelozie.

Peste 10.000 de persoane au recţionat la imaginile violente şi au cerut autorităţilor să ia măsuri urgent.

„În cursul zilei de astăzi (n.r. 6 septembrie 2020), având în vedere imaginile apărute în spațiul public pe o rețea de socializare, ne-am autosesizat cu privire la aceste aspecte, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj dispunând efectuatarea de verificări. Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, au fost identificate trei tinere cu vârste cuprinse cu vârste între 12 și 14 ani, din municipiul Târgu Jiu, care ar fi exercitat acte de violență asupra unei tinere de 13 ani, din municipiul Târgu Jiu.", spun poliţiştii.

"Două dintre cele două tinere care ar fi exercitat acte de violență au fost aduse la sediul Poliției Municipiului Târgu Jiu, fiind însoțite de către părinți, în vederea audierii. Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”, susține IPJ Gorj, conform Gazeta de Sud."

Una dintre agresoare şi-a recunoscut fapta şi în acest moment se află în centrul de reţinere de la IPJ Gorj pentru 24 de ore.

Mâine, va fi prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cadrul anchetei desfăşurate de poliţiştii de la IPJ Gorj s-au mai descoperit doua filmuleţe, unul din luna iulie a acestui an şi unul din anul 2017 în care aceeaşi minoră bate cu bestialitate şi alţi copii. Părinţii copilelor sunt în stare de şoc şi nu au putut privi, la audieri, imaginile tulburătoare.

Anchetatorii au în acest moment pe rol 3 dosare penale pentru lovire şi alte violenţe săvârşite de minora de 14 ani, în 2017, iulie 2020 şi septembrie 2020, la care se adaugă şi un dosar penal deschis de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Gorj.

Părinţii bătăuşei au fost amendaţi 

La finalul audierilor din 6 septembrie, părinţii agresoarelor au primit amendă.

"(...) părinții tinerilor implicați în evenimentul din data de 5 septembrie a.c., a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, conform Legea nr.61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, au transmis autorităţile pentru GorjOnline.ro.

"Având în vedere statutul de minor, urmează să vedem dacă judecătorii vor decide în cazul de faţă măsura controlului judiciar, arestul la domiciliu sau dacă va fi cercetată în stare de libertate", transmite corespondentul Antena 3, Roxana Ciucă

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close