Antena 3 CNN Actualitate Un bătrân din Călăraşi şi-a privit soţia murind şi apoi a rămas singur, abia respirând: "Nu se ştie când a murit"

Un bătrân din Călăraşi şi-a privit soţia murind şi apoi a rămas singur, abia respirând: "Nu se ştie când a murit"

Un bătrân din comuna Mănăstirea, judeţul Călăraşi, şi-a privit soţia murind şi apoi a rămas singur, abia respirând, după ce s-a infectat şi a fost trimis acasă, de la spital, pentru că nu erau locuri.

Un bătrân din Călăraşi şi-a privit soţia murind şi apoi a rămas singur, abia respirând: "Nu se ştie când a murit"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    15 Oct 2021   •   20:23

Drama prin care trece bătrânul în vârstă de 83 de ani a fost publicată de medicul de familie Cătălin Petrencic din comuna Mănăstirea, judeţul Călăraşi.

Medicul a explicat într-o postare pe Facebook cum bătrânul s-a îmbolnăvit de COVID-19, apoi, când abia mai putea respira, a ajuns la spital, acolo de unde a fost trimis acasă pentru că nu erau locuri.

După o săptămână, o echipă medicală i-a vizitat şi i-a testat, rezultatul fiind negativ pentru bărbat şi pozitiv pentru femeie.

După o altă perioadă de timp, vecinii care le duceau mâncare au găsit-o pe femeie moartă, în aceeaşi cameră cu bărbatul care nu ştia de când i-a murit soţia.

Au urmat momente dramatice pentru bărbat, după ce soţia sa a fost pusă într-un sicriu sigilat şi înmormântată de urgenţă.

Bătrân din Mănăstirea, Călăraşi, dramă după ce s-a infectat

"Nu e film horror, este real. De la mine, din Manastirea. Doi batrani, singuri. Copiii plecati. El, abia poate sa respire. Respira ca pestele pe uscat. Cianotic. TA 60/40. Test rapid, pozitiv. Trimis la spital. Nu sunt locuri. Trimis acasa. PCR, pozitiv. Vecini au grija de ei, sa le dea medicamente, de mancare. Dupa o saptamana li se face un test rapid. El negativ, ea pozitiva. Amandoi respirau ca pestele pe uscat.

Vecinii, care le aduceau de mancare, vin si-l intreaba pe el, care era in pat, abia respirand: ce face sotia, cum e? Raspuns: nu stiu, nu misca, nu respira! Era moarta. Nu se stie de cand. Vine echipa autorizata, ia decedata, o pun in sicriu, o sigileaza si o duc la groapa insotiti de masina politiei. El ramane singur. Abia respirand.

Da, nu e film. E realitate. O realitate care se poate intampla sau se intampla in Romania, azi. O imagine a apocalipsei. De ce? Pentru ca exista un virus parsiv, real. Pentru ca avem un stat care face orice altceva dar numai de cetatenii lui nu are grija. Si, poate cel mai important, pentru ca avem cetateni care asculta toate prostiile si nu tin cont de ce spun specialistii. Asta este realitatea acestor zile si a celor ce vor veni", a scris Cătălin Petrencic în postarea de pe Facebook.

Nu e film horror, este real. De la mine, din Manastirea. Doi batrani, singuri. Copiii plecati. El, abia poate sa...

Publicată de Catalin Petrencic pe Vineri, 15 octombrie 2021

×
Subiecte în articol: mănăstirea Calarasi COVID-19
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close