Antena 3 CNN Actualitate O bătrână de 98 de ani moartă, ridicată de poliţie, pentru că medicul a refuzat să îi elibereze certificatul de deces

O bătrână de 98 de ani moartă, ridicată de poliţie, pentru că medicul a refuzat să îi elibereze certificatul de deces

Situaţia uluitoare a avut loc în judeţul Vaslui. Poliţiştii au ridicat trupul unei bătrâne de 98 de ani decedată cu câteva zile în urmă, după ce medicul de familie la care era înscrisă femeia, a refuzat să îi elibereze acesteia certificatul de deces.

O bătrână de 98 de ani moartă, ridicată de poliţie, pentru că medicul a refuzat să îi elibereze certificatul de deces
Sursa foto: foto:jurnal.md
de Claudia Popovici    |    14 Noi 2020   •   11:38

Poliţia a fost sesizată iar agenţii au descins la casa familiei care se pregăteau de înmormântarea bătrânei.

Medicul a declarat că a acţionat conform legii, pentru că are o suspiciune de moarte suspectă

“O pacientă care este pe listă nu obligă un medic de familie să elibereze un certificate de deces. Atâta timp cât această pacientă, pe toată durata perioadei, cât eu am fost medic, nu a pus piciorul în cabinet, nu pot să dau un certificat medical. Dacă baiatul a omorât-o pentru bani? Când medicul de familie are o suspiciune de moarte suspectă fie că este la domiciliu aşa se procedează, este lege”, a precizat medicul de familie al femeii decedate.

Edilul comunei nu poate înţelege şi explica gestul medicului de familie

 „Ştiu despre această familie că este una liniştită. Nu cred, am curaj să bag mâna în foc că s-ar fi putut întâmpla ceea ce spune doamna doctor, de o crimă, că ar fi omorât-o băiatul. Doamna doctor are de partea ei cadrul legal, dar totuşi, o bătrână, după mine, o bătrână de 98 de ani să o iei să o duci la IML, aştepţi de acolo certificatul medical constatator, zic că este prea mult. Este decizia dumneaei. Nu îmi explic de ce a luat acesta decizie. Pentru mine este de neexplicat”, a spus în exclusivitate pentru Antena 3 Sorin Scutelnicu primarul comunei Gârceni, judeţul Vaslui.

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: deces certificat de deces
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close