Antena 3 CNN Actualitate Bătrânii din România nu-şi vor putea primi pensiile. Poştaşii au intrat în grevă

Bătrânii din România nu-şi vor putea primi pensiile. Poştaşii au intrat în grevă

Bătrânii din România nu-şi vor putea primi pensiile. Poştaşii au intrat în grevă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    14 Mai 2013   •   12:21

Bătrânii din România nu-şi vor putea primi pensiile astăzi dacă poştaşii vor continua protestele. Până acum, aproape 1000 de angajaţi ai Poştei au refuzat să plece pe teren, nemulţumiţi de reducerea orelor de lucru şi, implicit, a salariilor cu până la 50%.  

Aproximativ 3,7 milioane de pensionari depind de Poşta Română pentru a-şi primi pensiile

Oamenii nu vor să lucreze deoarece conducerea Poştei nu a discutat cu ei despre reducerile salariale şi despre disponibilizări. 

UPDATE 12:00-  Protestul angajaţilor din Poşta Română s-a extins în Capitală, fiind închise 20 de oficii poştale şi Centrul de tranzit, locul în care ajunge toată corespondenţa şi de unde se distribuie către unităţi.

La Bucureşti, marţi dimineaţă au oprit lucrul angajaţii din oficii poştale 39, 35, 7, 53, 61, 6, 8, 38, 72, 20, 12, 82, 10 şi 4.

Poşta Română este una dintre companiile scoase la privatizare în această primăvară. Are peste 7.000 de oficii poştale şi 32.000 de angajaţi. 


Numărul de angajaţi ai Poştei Române şi salariile din companie vor scădea în perioada următoare, ca urmare a diminuării volumului de prestaţii poştale, la nivel naţional şi internaţional, potrivit operatorului de profil, deţinut de Ministerul Comunicaţiilor. 

Conducerea Poştei Române, de comun acord cu salariaţii, caută soluţii pentru a păstra echilibrul între drepturile salariale şi volumul de muncă.

Citeşte şi:

Poşta Română face economii. Poştaşii nu vor mai fi plătiţi pentru opt ore, ci pentru şase sau chiar patru ore pe zi

 
 

×
Subiecte în articol: pensii Posta Romana
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close