Antena 3 CNN Actualitate Bayern - Steaua 3-0, cu sec. Speranţe de UEFA după Fiorentina - Lyon 1-2

Bayern - Steaua 3-0, cu sec. Speranţe de UEFA după Fiorentina - Lyon 1-2

Bayern - Steaua 3-0, cu sec. Speranţe de UEFA după Fiorentina - Lyon 1-2
25 Noi 2008   •   22:47

Roş-albaştrii au plecat la Munchen în silenzio stampa, iar evoluţia lor pe Allianz Arena a fost de asemenea tăcută. Steaua a sperat la o minune timp de o repriză, însă în realitate a avut noroc. Zapata a reuşit să îi blocheze pe nemţi până în minutul 51, când Klose a deschis scorul.
Apoi Bayern Munchen s-a dezlănţuit şi a mai punctat prin Toni şi acelaşi Klose, fiind nemiloasă cu o formaţie a Stelei depăşită la toate capitolele. O formaţie care a mizat în atac mai degrabă pe Goian şi Rădoi, decât pe Bogdan Stancu sau Dayro Moreno.
Bayern a avut un forcing din primele minute de joc, ratând patru ocazii mari de gol în primele zece minute, toate prin Toni. Finalul primei reprize aparţine surprinzător Stelei, care are câteva situaţii notabile. Debutul părţii secunde aduce noi atacuri în valuri ale gazdelor, periculoase la poarta lui Zapata, mai ales în minutul 53, când columbianul a prins lovitura de cap a lui Toni.
Bayern deschide scorul în minutul 57, la capătul unei faze prelungite de atac, Klose împingând mingea în poartă de la 5 metri, balon recentrat de la Ribery: 1-0. Imediat după gol, Bayern e aproape de a-şi mări avantajul, dar Toni ratează (59). Italianul nu mai ratează în minutul 61, după o pasă pe spate de la Klose, aflat în poziţie clară de ofsaid. Zece minute mai târziu, contraatac supranumeric al gazdelor şi Klose ridică scorul la unul de forfait. Finalul meciului îi găseşte pe stelişti apărându-se, parcă din dorinţa de a nu pleca şi mai umiliţi de pe Allianz Arena.
Singura consolare a roş-albaştrilor a venit de la Florenţa, acolo unde echipa lui Adi Mutu a pierdut, scor 1-2, cu Olympique Lyon. Astfel, locul trei rămâne încă accesibil pentru Steaua, care are nevoie de o victorie în meciul direct cu Fiorentina din ultima etapă. Până atunci, însă, cel puţin nu vom mai avea parte de declaraţii stereotip de genul "Am fost foarte motivaţi, dar nu s-a putut mai mult. Bayern este o echipă puternică". Asta o ştiam toţi de la început, dar dacă o luăm ca pe o scuză, atunci mai bine nu ne mai prezentăm la meci.
Au evoluat echipele:
Bayern
1. Michael Rensing - 23. Massimo Oddo, 3. Lucio (33. Breno, 78), 5. Daniel Van Buyten, 21. Philipp Lahm - 7. Franck Ribéry, 31. Bastian Schweinsteiger, 17. Mark van Bommel (căpitan), 15. Zé Roberto - 9. Luca Toni (24. Tim Borowski, 82) 18. Miroslav Klose. Antrenor: Jurgen Klinsmann.
Steaua
1. Robinson Zapata - 4. Pawel Golanski, 3. Dorin Goian, 24. Sorin Ghionea, 18. Petre Marin - 6. Mirel Rădoi (căpitan), 8. Ovidiu Petre (20. Florin Lovin, 67) - 16. Bănel Nicoliţă, 10. Dayro Moreno, 7. János Székely (9. António Semedo, 63) - 28. Bogdan Stancu (30. Tiago Gomes, 78). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Filmul meciului
Minutul 86. Borowski, angajat perfect în adâncime de Ze Roberto. Şutează însă în Zapata şi portarul stelist evită umilinţa pe Allianz Arena.
Minutul 71. Ze Roberto recuperează un balon şi Bayern pleacă pe contraatac prin Ribery. Acesta ţine bine de balon şi îi pasează decisiv lui Klose, care îl învinge pe Zapata.
Minutul 61. Toni îşi trece şi el într-un final numele pe lista marcatorilor, după mai multe ocazii ratate. Klose prelungeşte un balon cu capul şi Toni reia pe lângă Zapata.
Minutul 57. Miroslav Klose deschide scorul pentru Bayern Munchen, după o acţiune prelungită de atac, în care apărarea Stelei a fost făcută şah-mat. Klose, mai rapid decât Goian, a marcat cu un şut din cinci metri, după centrarea perfectă a lui Oddo.
Minutul 47. Bayern începe şi această repriză în forţă, dar steliştii rezistă cu brio. Dayro Moreno obţine o lovitură liberă şi calmează un pic ritmul jocului.
Minutul 45. Gilardino readuce Fiorentina în joc, ducând scorul la 1-2 în partida cu Lyon.
Minutul 41. Ribery îl depăşeşte în viteză pe Goian şi fundaşul român se răzgândeşte la timp din a-l trage de tricou pe francez, pentru a nu primi şi al doilea cartonaş galben. Mijlocaşul centrează apoi în careu, dar mingea îl loveşte în figură pe Golanski, care se resimte şi este scos pe targă de pe teren.
Minutul 28. Veştile bune însă continuă să vină de la Fiorentina, unde Lyon conduce cu 2-0, după reuşita lui Benzema din minutul 28.
Minutul 27. Ca şi în cazul naţionalei României, Goian vede un cartonaş galben care îl va priva de prezenţa într-un meci important. Dacă la nivel internaţional el va lipsi în meciul cu Serbia, din martie, la Steaua el va lipsi în meciul crucial cu Fiorentina, de pe teren propriu.
Minutul 26. Ribery îl fentează cu uşurinţă pe Bănel, pe partea stângă şi centrează înşelător în faţa porţii. Zapata intervine miraculos şi fotbaliştii lui Bayern nu pot să profite.
Minutul 23. Rădoi are ocazia nu doar să marcheze, ci să o facă într-un stil prin care ar fi rămas în istoria Ligii Campionilor. Vole de la 25 de metri, iar mingea trece la mică distanţă de vinclul porţii lui Bayern.
Minutul 16. Makoun a deschis scroul pentru Lyon la Fiorentina şi şansele Stelei de a ocupa locul trei în grupă cresc în urma rezultatelor înregistrate în acest minut. Desigur, roş-albaştrii au în continuare nevoie de o victorie în meciul direct cu Fiorentina, din ultima etapă.
Minutul 15. Dayro Moreno îl încearcă pe Rensing, însă şutul este slab.
Minutul 13. Ovidiu Petre este primul jucător avertizat cu cartonaş galben de arbitrul întâlnirii, Eric Braamhaar.
Minutul 5. Bayern Munchen începe în forţă şi atacanţii Toni şi Klose trec pe lângă deschiderea scorului în trei rânduri. La prima ocazie, Zapata s-a opus salvator. Steaua pare să aibă într-adevăr o misiune imposibilă pe Allianz Arena.
Minutul 1. A început meciul
Alte rezultate:
Grupa E
Aalborg ? Celtic 2-1 (Caca 73, Caldwell 87-aut / Robson 53)
Villarreal ? Manchester United 0-0
Grupa F
Fiorentina ? Olympique Lyon 1-2 (Gilardino 45 / Makoun 16, Benzema 27)
Grupa G
Arsenal ? Dinamo Kiev 1-0 (Bendtner 87)
Fenerbahce ? FC Porto 1-2 (Kazim 63 / Lisandro 19, 28)
Grupa H
Zenit ? Juventus 0-0
BATE Borisov ? Real Madrid 0-1 (Raul 7)
Antena3.ro

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close