Antena 3 CNN Actualitate Baza din Kandahar, ATACATĂ CU RACHETE. Ponta, Oprea, Duşa şi civilii au fost EVACUAŢI

Baza din Kandahar, ATACATĂ CU RACHETE. Ponta, Oprea, Duşa şi civilii au fost EVACUAŢI

Baza din Kandahar, ATACATĂ CU RACHETE. Ponta, Oprea, Duşa şi civilii au fost EVACUAŢI
Sursa foto: Foto: VideoNews
29 Iun 2014   •   12:09
Baza din Kandahar a fost atacată cu rachete, duminică. Toţi civilii au fost evacuaţi şi adăpostiţi în buncăre.

Corespondentul special al Antena 3 în Kandahar, Adrian Ursu, a explicat că există un protocol pe care îl urmează soldaţii noştri după ce începe alarma să sune şi că acesta a fost respectat întocmai. 
 
Premierul Victor Ponta dar miniştrii Apărării şi Internelor au fost urcaţi în vehicule blindate şi transportaţi spre buncăre unde se află în acest moment. 
 
De asemenea, tot personalul civil a fost direcţionat în buncăre, pentru siguranţa. 
 
"E bine să vadă şi politicienii din România cu ce se confruntă militarii noştri acolo, cred că, din punct de vedere al protecţiei, nu are rost să ne îngrijorăm", a explicat realizatorul emisiunii "Punctul de Întâlnire", Radu Tudor. 
 
Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, a explicat, în direct pentru Antena 3, că e foarte dificil de spus cât de mare este pericolul în momentul în care sună alarma. "Să sperăm că nu este pericolul atât de mare încât să pericliteze siguranţa românilor de acolo. Noi avem norocul că trupele de acolo sunt foarte bine pregătite, protocolul este foarte strict şi clar. Este foarte important să marcăm un lucru - într-un ţinut îndepărtat de România am reuşit să asigurăm ordinea, paza, de aceea se face retragearea - pentru că misiunea a fost îndeplinită", a explicat Atanasiu. 

 

×
Subiecte în articol: alarma baza atac Kandahar rachete
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close