Antena 3 CNN Actualitate România va avea o nouă bază militară NATO în acest an | Franţa construieşte baza la Cincu

România va avea o nouă bază militară NATO în acest an | Franţa construieşte baza la Cincu

O nouă bază militară NATO va fi cosntruită în România, de data aceasta de către francezi. Centrul de comandă al Grupului de Luptă NATO în România va fi la Cincu, în judeţul Brașov.

 România va avea o nouă bază militară NATO în acest an | Franţa construieşte baza la Cincu
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Ioana Mircea    |    08 Iul 2022   •   10:10

Militarii din Hexagon au început construirea unei baze militare NATO în judeţul Braşov. România a intrat deja în posesia unului dintre cele mai performante sisteme antirachetă, trimis în de ministerul francez al Apărării. Acesta estepregătit să reacționeze în caz de amenințare la adresa țării noastre.

Armata franceză este ferm hotărâtă să finalizeze construirea bazei militare până la începutul iernii, notează stirileprotv.ro.

La Cincu au fost adus un detașament de Geniu și ingineri pricepuți. Totodată acolo sunt prezente și utilaje de mare tonaj.

Francezii vor să cumpere materialele de construcție, necesare inclusiv pentru infrastructură, de pe piața locală, însă costurile vor fi suportate în mod egal şi de aliații români.

Până când baza militară va fi gata, francezii au operaționalizat la Capul Midia unul dintre cele mai performante sisteme antirachetă.

Sistemul MAMBA va fi interconectat cu sistemele noastre Himars și Patriot, dar va putea fi mutat în funcție de situațiile operative și de amenințări.

Militarii francezi detaşaţi în România au început deja exerciţiile împreună cu românii după diferite scenarii adaptate la contextul războiului din Ucraina.

Armata franceză conduce Grupul de Luptă NATO din România și are dislocați aici 750 de militari. Cei mai mulți, la Cincu, acolo unde Ministerul Apărării de la Paris și-a asumat construirea unui mic oraş, ce este capabil să găzduiască 1.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: Cincu Franta NATO
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close