Antena 3 CNN Actualitate Baza sportivă din parcul Tineretului va fi transformată într-o parcare (VIDEO)

Baza sportivă din parcul Tineretului va fi transformată într-o parcare (VIDEO)

Baza sportivă din parcul Tineretului va fi transformată într-o parcare (VIDEO)
Sursa foto: tineretului
12 Apr 2010   •   23:20

Dintr-o zonă de atracţie pentru iubitorii de sport, Ştrandul Tineretului şi baza de antrenament de acolo au ajuns o ruină. Cei care au pus mâna pe cele opt hectare de teren nu se gândesc nicio secundă ce anume distrug. Pe locul unde odată au fost şase terenuri de tenis se face... o parcare.

Din vechea bază de antrenament de la Ştrandul Tineretului au mai rămas şapte terenuri de tenis două cluburi de noapte, un restaurant care îşi măreşte suprafaţa de la an la an şi o parcare în construcţie. Sportivii care s-au format în bază, cred că reamenajarea zonei se face fără nicio legătură cu sportul.

?În locul clubului era parcarea ştrandului, erau câteva sute de locuri de parcare amenajate special pentru cei care veneau la ştrand şi la terenurile de tenis? îşi aminteşte Dan Trifu, unul din sportivii care s-au antrenat aici de-a lungul anilor.

Pentru cel de-al doilea club a fost sacrificat un teren de tenis. Una dintre firmele care are contract de concesiune în bază este Tineretului SA, o companie controlată, prin interpuşi, de controversatul om de afaceri Puiu Popoviciu.

Iar cea de-a treia firmă, care are contract de subînchiriere pentru zona cu bazine, s-a apucat de reamenajări, dar e pusă tot pe distrugerea vechilor obiective.

Acţionarii celor trei firme - Tineretului SA, Kiseleff Bussines Plaza şi Paco Club - au refuzat să dea declaraţii presei.

Baza de la ştrandul Tineretului este exemplul de cum se poate face praf o istorie de peste 80 de ani a sportului românesc.



Antena 3

×
Subiecte în articol: parcare
Parteneri
Mugur Isărescu, BNR: "Previzionăm că preţul ţiţeiului nu se va linişti"
x close