Antena 3 CNN Actualitate BE EU. Noi negocieri pentru alegerea procurorului european

BE EU. Noi negocieri pentru alegerea procurorului european

BE EU. Noi negocieri pentru alegerea procurorului european
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Apr 2019   •   10:19

Astăzi are loc a treia rundă de negocieri între reprezentanţii Parlamentului European şi cei ai Consiliului UE pentru desemnarea procurorului-şef al Parchetului European, după ce primele două runde s-au încheiat fără vreun rezultat. Se aşteaptă o decizie în privinţa Laurei Codruţa Kovesi, favorită pentru a ocupa acest post.

„Este pentru a treia oară când reprezentanții Parlamentului și reprezentanții Consiliului UE se așează la aceeași masă pentru a discuta funcția de procuror-șef al Parchetului European. La primele 3 discuții s-au stabilit chestiuni tehnice, calendarul negocierilor sau felul în care ar trebui să funcționeze această instituție. În acest moment, Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi.

Pe de altă parte, Consiliul UE a dat un vot cu largă majoritate pentru susținerea candidatului francez Francois Bohnert. Au de negociat astăzi sau pe 10 aprilie. Dacă nu vor reuși nici pe 10 aprilie să ajungă la o concluzie, acest subiect va fi predat următorului Parlament European”, a explicat jurnalista Sabina Iosub. 

 

×
Subiecte în articol: European negocieri be EU
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close