Antena 3 CNN Actualitate Beatrice Mahler, dată în judecată pentru 260 euro de către Institutul pe care îl administrează

Beatrice Mahler, dată în judecată pentru 260 euro de către Institutul pe care îl administrează

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” (IMN) a fost dată în judecată pentru suma de 260 de euro de spitalul pe care îl administrează. Şi, chiar dacă managerul a câștigat procesul pe fond, juriștii institutului nu au acceptat înfrângerea şi au contraatacat prin apel.

Beatrice Mahler, dată în judecată pentru 260 euro de către Institutul pe care îl administrează
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2021   •   18:01

Totul a pornit de la concediul de odihnă pe care managerul Beatrice Mahler l-a luat în 2017.

Institutul ”Marius Nasta” îi solicită managerului Beatrice Mahler să restituie suma de 1.282 lei (aproximativ 260 de euro), sumă care reprezintă indemnizațiile de concediu de odihnă încasate în perioada ianuarie-februarie 2017, ”având în vedere calitatea sa de angajat cu jumătate de normă la IMN și cu normă de bază întreagă la UMF”. (n.r. – Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București).

"Acordarea concediilor de odihnă la persoanele angajate cu jumătate de normă, având funcția de bază la UMF, s-a efectuat cu încălcarea legislației în vigoare”, iar managerul Beatrice Mahler a încasat, sub forma indemnizațiilor specificate mai sus, ”sume care nu i se cuveneau”, susțin reprezentanții Institutului ”Marius Nasta”, potrivit gândul.ro

Managerul Beatrice Mahler a câștigat procesul pe fond, dar juriștii institutului au contraatacat prin apel 

Pe data de 2 noiembrie 2020, Beatrice Mahler a câștigat procesul cu Institutul pe care îl coordonează, în calitate de manager și membru al Comitetului Director, însă juriştii institutului nu au acceptat înfrângerea.

Juriștii Institutului ”Marius Nasta” consideră că managerul Beatrice Mahler trebuie să restituie, totuși, suma de 1.282 lei, ”indiferent de inexistența vinovăției sale în încasarea acestor sume nedatorate, întrucât obligația de restituire nu se întemeiază pe ideea de culpă, existând indiferent de buna sau reaua credință a salariatului care a primit sume de bani nedatorate”.

Pe de altă parte, judecătorii de la Tribunalul București au constatat că solicitarea juriștilor de la Institutul ”Marius Nasta” este absurdă, fiindcă ”în cauză nu sunt îndeplinite condițiile plății nedatorate”.

Ținând cont de toate argumentele expuse în motivare, judectorii Tribunalului București au decis că acțiunea de chemare în judecată a managerului Beatrice Mahler este ”neîntemeiată”.

"Tribunalul observă de altfel că aspectul drepturilor cuvenite pârâtei (n.r. – Beatrice Mahler) în cazul cumulului de funcții derivă din contracte individuale de muncă a căror valabilitate nu a fost contestată de către părți. Față de motivele de fapt și de drept expuse mai sus, Tribunalul va respinge acțiunea, ca neîntemeiată”, au decis judecătorii de la Tribunalul București, iar Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” a avut câștig de cauză.

Juriștii Institutului ”Marius Nasta” au făcut apel, iar acest caz va cunoaște o nouă etapă în instanță.

 

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close