Antena 3 CNN Actualitate Beatrice Mahler: ''Pe lângă instalaţii suprasolicitate de oxigen avem şi instalaţiile electrice. Infrastructura trebuie modificată!''

Beatrice Mahler: ''Pe lângă instalaţii suprasolicitate de oxigen avem şi instalaţiile electrice. Infrastructura trebuie modificată!''

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit despre cauzele care ar fi dus tragedia de la Spitalul Matei Balş. în urma căruia patru oamenii au murit carbobizaţi. ''Pe lângă instalaţiile de oxigen suprasolicitate avem şi instalaţiile electrice, o infrastructură care trebuie modificată'', a spus Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: ''Pe lângă instalaţii suprasolicitate de oxigen avem şi instalaţiile electrice. Infrastructura trebuie modificată!''
de Iulia Gorgorin    |    29 Ian 2021   •   10:20

 Peste 40 de pacienţi au fost transferaţi de urgenţă la alte spitale din Bucuresti, patru dintre ei fiind aduşi la  Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Medicul Beatrice Mahle: ''Pe lângă instalaţiile de oxigen avem şi instalaţiile electrice, o infrastructură care trebuie modificată''

''Noi avem centrală proprie la Institutul Marius Nasta şi am încercat să avem autonomie, tocmai pentru a nu avea probleme în acest sens. Instalaţiile de oxigen sunt suprasolicitate, debitele de oxigen pe care le necesită aceşti pacienţi sunt foarte mari. Să nu uităm, că pe lângă instalaţiile de oxigen avem şi instalaţiile  electrice, o infrastructură care trebuie modificată. S-a spus acest lucru după incendiul din Piatra Neamţ. Au fost atunci controale, tocmai pentru a evalua starea spitalelor şi pentru a vedea ce investiţii sunt necesare. Cu siguranţă, trebuie să facem paşi în acest sens şi să trecem la treabă. Au fost controale şi la noi, tocmai a evalua care este vechimea spitalului, care este necesarul de investiţii pe partea de infrastructură. 

În acest moment este nevoie de o expertiză tehnică a tuturor instalaţiilor sanitare şi electrice din acest Institut. Lucrăm la acest lucru. Nu se pot face evaluări corecte fără să avem astfel de date.

Beatrice Mahler, despre transferul pacienţilor la Marius Nasta

Este un transfer dificil, dar s-a făcut în condiţii de maximă siguranţă. Nu sunt arşi'', a anunţat Beatrice Mahler.

Trei persoane au fost găsite decedate în urma incendiului de la Institutul Matei Balş din această dimineaţă, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive. 

Toti pacienţii care au fost internaţi acolo erau conectați la oxigen, fiind pacienți cu COVID, în stadiu mediu spre sever. 

Autorităţile încearcă să afle de la ce a pornit incendiul de Matei Balş. Surse din anchetă spun că flăcările au fost provocate de o aerotermă dinntr-un salon. 

Şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a anunţat în direct la Antena 3, că s-a deschis o anchetă în urma incendiului.

Citiţi şi: Lucian Bode, despre incendiul de la Matei Balș: Cei mai mulți dintre cei internați la institut sunt în stare medie spre critică
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close