Antena 3 CNN Actualitate Beatrice Mahler: ''Dacă ne vaccinăm, probabil că în toamnă vom scăpa de măşti!''

Beatrice Mahler: ''Dacă ne vaccinăm, probabil că în toamnă vom scăpa de măşti!''

Directorul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a vorbit vineri despre cât de importantă este vaccinarea împotriva COVID-19, din punctul său de vedere.

Beatrice Mahler: ''Dacă ne vaccinăm, probabil că în toamnă vom scăpa de măşti!''
de Iulia Gorgorin    |    04 Dec 2020   •   20:20

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, consideră că vaccinul împotriva COVID-19 este eficient şi cel mai ''probabil că în toamnă vom scăpa de măşti''.

Singura soluţie şi speranţă pe care o avem de normalitate este administrarea vaccinului

 Este adevărat, acest vaccin a fost creat într-un timp extrem de scurt, dar nu trebuie să uităm că a fost creat printr-o metodă de laborator, printr-o metodă de cercetare care în acest moment nu este nouă, este aplicată în tratamentul patologiei oncologice, tratament care este extrem de eficient dacă vorbim de această categorie de pacienţi şi, mai mult decât atât, vorbim de o modalitate de structură a vaccinului care practic nu aduce în organism agentul patogen.

Acest vaccin cu siguranţă va fi eficient, pentru că studiile de până în acest moment indică eficienţă de peste 90%, dar nu trebuie să înţelegem această eficienţă ca pe singurul obiectiv pe care îl avem în acest moment. Mai sunt răspunsuri pe care le aşteptăm, vor veni.

Dacă ne vaccinăm, probabil că în toamnă vom scăpa de măşti

„Dacă ne vaccinăm şi dacă înţelegem că vaccinarea este o soluţie pentru noi românii şi procentul de vaccinare şi dorinţa de a ne vaccina ajunge undeva la 70% din populaţie, probabil că în toamnă vom scăpa de măşti.

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a prezentat, vineri, la Palatul Victoria, ultimele amănunte referitoare la măsurile preconizate de autorităţi în vederea imunizării populaţiei.

Confom oficialului, autorităţile îşi propun ca, în 6 luni, să imunizeze peste 13 milioane de persoane, ceea ce ar crea perspectiva atingerii unui grad de 65 - 70 la sută de imunizare a populaţiei generale.

Citiţi şi: Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Autorităţile îşi propun să vaccineze 13 milioane de oameni în 6 luni
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler măşti toamnă
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close